Sarah Hørup
kvindernes kampdag

12 inspirerende artikler om kvindelige ledere

4. marts 2021

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag har vi samlet 12 af vores artikler om succesfulde, kvindelige ledere. Værsgo.

Gå til Action card
Sarah Hørup

Triatlon. Spinning. 100 medarbejdere. Sarah Hørup når det hele, men hun vil endnu mere.  

Sarah Hørup er service- og personalechef i Føtex, spinninginstruktør og triatlet. Hun er kompromisløs, både på jobbet og når hun træner. Og på et tidspunkt vil hun gerne være mor, men det kan blive hendes hidtil største udfordring.

Læs artiklen her.

Mette Maix

Mette Maix sagde op uden et job på hånden: »Man skal have modet og tilliden til at tro på, at der kommer noget godt ud af det«

SuperBrugsen. Føtex. Berlingske. Flying Tiger. Indtil sidste år havde Mette Maix et imponerende direktør-CV helt uden huller, men så sagde hun selv op og stod for første gang i karrieren uden et arbejde.

Læs artiklen her.

Caroline Farberger, ICA, annemette schultz jørgensen, kønskorrektion, tranisition, diversitet, ligestilling, kvinder i ledelse, køn, ledelse, dkledelse, lederne, lederstof

Caroline Farberger troede, hun som mand havde forstået lighed, men lærte som kvinde, at hun intet havde fattet

Spillereglerne i dagens organisationer er sat på mændenes præmisser. Derfor taber vi både kvinders potentiale og kæmpe forretningsmuligheder, siger direktør Caroline Farberger, der har gennemgået en kønskorrektion og som kvinde ser ligestilling i et helt nyt lys.

Læs artiklen her.

Nana Bule, microsoft, diversitet, bæredygtighed, bæredygtig ledelse, ledelsens dag, lederne, lederstof, charlotte holst

Nana Bule: »Som leder skal man kunne tilsidesætte sig selv«

Tidligt i sin barsel meldte Nana Bule ud til sin chef, at hun var klar til at tage mere ansvar og blive leder. I dag står hun i spidsen for Microsoft i Danmark.

Læs artiklen her.

Kristina Ledertoug Wartacz

»Min branche skal lære, at ledelse er vejen til en god bundlinje«

Advokat og teamleder Kristina Wartacz drømmer om at få sin lidt konservative branches øjne op for vigtigheden af at bevare lyset i medarbejdernes øjne. Fordi det skaber resultater. Hendes egen glæde handler især om at se andre udvikle sig.

Læs artiklen her.

Lise Kingo

Lise Kingo: »Bæredygtig ledelse er innovation, nysgerrighed og lyst til forandring«

Medicinalgiganten Novo Nordisk lod Lise Kingo gå forrest på – dengang – ubetrådt land, og ”ansvarlig forretning” blev løftet helt op på direktionsniveau på et meget tidligt tidspunkt. Den tidligere koncerndirektør fortæller her om, hvad det har lært hende om bæredygtig ledelse.

Læs artiklen her.

Tine Normann Sundø Lange

»Jeg møder tre kvarter før de andre og går tre kvarter senere«

Tine Normann Sundø Lange føler sig på rette spor som leder, men usikkerheden sætter hende stadig på mentalt overarbejde.

Læs artiklen her.

»En ledertype som mig kan godt fylde lidt for meget«

Lene Juul sælger som direktør for JP/Politikens Forlag fire millioner bøger om året. Hun har skullet lære ikke at koge over, hvis en annonce blev blå i stedet for grøn. Og at vente mere end to minutter med at svare på en mail i uge 29.

Læs artiklen her.

Annemarie Meisling

Chef for bæredygtighed i verdens mest bæredygtige selskab: »Vi skal se virksomheden som en levende organisme«

Ledere kan med fordel lade sig inspirere af naturens processer og logik, når de skal skabe fleksible og robuste organisationer. Det siger Senior Director i Corporate Affairs hos Chr. Hansen, Annemarie Meisling, der også opfordrer ledere til at turde vise sårbarhed.

Læs artiklen her.

Lene Skole, Lundbeckfonden, Lundbeck, Tryg, ALK, Falck, Ørsted, Anders Hvass, Christina Nordvang, podcast, ledelse med vilje, lederstof, lederne, dkledelse

»Hvis man virkelig skal nå noget, skal man sørge for at have de rigtige mennesker omkring sig«

Gennem en lang karriere har administrerende direktør i Lundbeckfonden, Lene Skole, lært, hvor vigtigt det er at rose, fejre succeser og kommunikere sin strategi klart og tydeligt til medarbejderne, hvis man vil lykkes.

Læs artiklen her.

Eva Berneke: »Jeg bliver en lille smule stram i betrækket, når jeg ved, at folk godt kan gøre det bedre«

Da Eva Berneke skiftede McKinsey ud med en almindelig dansk virksomhed, måtte hun nytænke sin måde at lede på. Hun er i dag administrerende direktør i KMD.

Læs artiklen her.

Marianne Kirkegaard

Marianne Kirkegaard har global succes som topchef: »Jeg har aldrig sagt nej tak til en mulighed« 

Det har altid været en drøm for Marianne Kirkegaard at få et internationalt job. Det er lykkedes. Flere gange. Hun har haft adskillige topposter og sidder nu som 52-årig med base i Atlanta og styrer en international milliardvirksomhed.

Læs artiklen her.

Relaterede artikler

Nina Mathiesen og Mari Randsborg på COBEs kontor
Kvindernes Kampdag

Her er 16 kvindelige ledere, der gør deres for at smadre statistikkerne

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag har vi samlet en række artikler med succesfulde, kvindelige ledere, som vi alle kan lære noget af. Værsgo.
6 min.
Louisa Loran arbejder hjemme foran sin desk setup
Sådan er min dag

Louisa er Google-chefen, der kun arbejder hjemmefra

Louisa Loran klarer snildt 17 skarpe onlinemøder i træk, når hun arbejder remote fra sin villa med storslået udsigt ud over Øresund. Hun har valgt den fysiske tilstedeværelse på arbejdspladsen helt fra for at være tæt på sine børn.
7 min.
Frederik Sjørslev kigger ind i kameraet og har sin solsikkesnor rundt om halsen
Diversitet

Det kan være svært at gøre et supergodt førstehåndsindtryk, når man stammer. Alligevel er Frederik blevet direktør og leder for 900 medarbejdere

Der skulle 300 ansøgninger og 30 jobsamtaler til, før Frederik fandt en arbejdsgiver, der kunne se ud over hans stammen.
9 min.
Fodgængeroverfelt med en masse mennesker

Har vi overset, at diversitet også kan være svært?

Det er afgørende at se på diversitet som mere end ligelig repræsentation af køn, alder og etnicitet. Et forskningsprojekt viser, at brogede teams kan være både en fordel og en ulempe, afhængigt af hvordan ledelsen griber arbejdet an.
9 min.
Mette Hybschmann står ved et gelænder

»Vil du være topleder, kan udlandet være vejen frem – specielt hvis du er kvinde«

»Min præference har været at bo og arbejde i Danmark, men de interessante job, jeg har fået tilbudt, var ofte i udlandet,« lyder det fra CEO Mette Hybschmann, der har skabt sin karriere via globale job med virke i England, USA, Tyskland og senest Mellemøsten.
9 min.
Eva Secher kigger ind i kameraet

Eva Secher er leder på samfundets yderste kant: »Personligt leder jeg ikke efter lykken, jeg leder mere efter mening«

Du skal kun blive leder, hvis du har ambitioner om at gøre en forskel, mener Eva Secher, der er direktør for Mændenes Hjem på Vesterbro i København. Hun går hver dag på arbejde for at gøre livet lidt mere tåleligt for hjemløse, stofmisbrugere og andre udsatte borgere.
9 min.