Tue Mantoni er professionelt bestyrelsesmedlem og hovedtaler til Ledernes Konferencetour 2021
Tue Mantoni er professionelt bestyrelsesmedlem – og en af hovedtalerne til Ledernes Konference Tour 2021 Foto: Christian Als
LEDERNES KONFERENCE TOUR 2021

Tue Mantoni: »Corona vækkede en empati, vi har brug for fremover«

27. April 2021

Danske ledere skal blive bedre til inklusion og diversitet, som vi er dårlige til – så vi kan lykkes med alt det, vi er gode til. Det mener bestyrelsesformand Tue Mantoni, som er hovedtaler ved Ledernes konference Meningsfulde jobs og økonomisk vækst i en bæredygtig fremtid 6. maj.

Gå til Action card

Hvad er den vigtigste udfordring, danske ledere står over for nu?

At forstå den rolle, virksomheden spiller i samfundet, og den rolle samfundet spiller i virksomheden. I dag har alle brug for et dybt why for at bevare medarbejdernes engagement, motivation og effektivitet. Og når samfundet udvikler sig i nogle retninger, vi ikke har set tidligere, skal du som leder forstå, hvordan det påvirker din virksomhed. De ledere, der forstår at læse samfundet, kan tiltrække talenter og kunder – og samtidig få det nødvendige politiske råderum.

Hvilke personlige lederegenskaber bliver der især brug for fremover?

Menneskelig nysgerrighed og åbenhed. Unge, som søger jobs i dag, stiller krav til virksomhedens mission, dens grund til at eksistere, til produkterne og den måde, de produceres på. Derfor bliver ledernes evne til at forstå, hvad der driver og motiverer mennesker, kun større. Og ikke kun lederens egen forståelse; det handler om at drive en organisation, der sætter pris på det, og gøre den kreative nysgerrighed på mennesker til en del af rekrutteringsprocessen.

Tue Mantoni er professionelt bestyrelsesmedlem og hovedtaler til Ledernes Konferencetour 2021

Tue Mantoni, f. 1975

Professionelt bestyrelsesmedlem, bl.a. formand i Vækstfonden og næstformand i Joe & The Juice

Tidligere CEO i Bang & Olufsen og Triumph Motorcycles

Cand. Merc. – matematik fra CBS (1999)

Forfatter til bogen Samfundskontrakten

Fold ud

Hvilke ydre omstændigheder skal der til for at møde udfordringerne?

Vi får brug for nogle systemer, der binder os sammen, når vi ikke længere kommer på kontoret hver dag eller rejser sammen ud til møder. Vi skal omfavne det på en positiv måde og bruge den ekstra tid, vi får, på at skabe en ny sammenhængskraft i en verden, der er blevet mere transaktionel end relationel. Der skal opfindes gode måder at være sammen på, selv om det ikke sker lige så tit og uformelt. Jeg tror, vi vil se mere af det, vi i gamle dage kaldte team building.

Hvor ser du de største muligheder for danske ledere?

Corona-krisen har givet en større forståelse af, hvad der gør folk mest produktive. Det giver en synergi, hvis vi forstår at løfte indsigten fra, hvor folk helst vil arbejde – til hvilken sammensætning af mennesker, der overordnet leverer bedst. Jeg håber, at lederne bliver bedre til at se værdien i miljøer af mange forskellige mennesker, der tænker og arbejder forskelligt. For Danmark generelt er der store muligheder inden for bæredygtighed, sundhed og dét at forstå, hvordan teknologi og fysiske produkter spiller sammen. Alt det er vi dygtige til, og det kan vi virkelig få op at køre, hvis vi også bliver gode på diversitet og inklusion, hvor vi halter bagefter.

Hvis du skulle give ét råd til lederne, hvad ville det så være?

Tag imod det wake up-call, som corona har skabt, og sørg for at udvikle en kultur, hvor alle føler sig godt tilpas. I starten af corona så vi pludselig ledere udvise empati i forhold til at komme på arbejdspladsen, være i risikogrupper og så videre. Jeg synes, lederne skal lægge mærke til, hvad de selv gjorde der – og tage det bedste med i fremtiden. Altså holde fast i den empati og interesse for mennesker, der blev vækket, fordi det er sundere for virksomhederne.