Leder og ikke leder af Birger Søndergård og Pernille Damm Pjedsted Mønsted
Ledelsesbøger

Leder og ikke-leder

17. februar 2021

Ledelseskonsulent og lektor Birger Søndergård ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har – sammen med ph.d. Pernille Damm Mønsted Pjedsted – skrevet bogen Leder og ikke leder – om inbetweenere i organisationer.

Gå til Action card

Forlaget skriver:

Forlaget skriver:

Leder og ikke leder – Om inbetweenere i organisationer handler om de medarbejdere, som får ledelsesmæssige opgaver uden at have tydelige ledelsesmæssige beføjelser. Hvordan tackler man det i forhold til sin leder, sine kollegaer og sin selvforståelse?

Mennesker kommer til forståelse med sig selv og hinanden i forbindelse med de dynamiske fællesskaber, hvor samspillet mellem kolleger og ledere påvirkes og ikke altid foregår gnidningsløst. Bogen har særligt fokus på udfordringen ved at gå fra at være medarbejder til at få ledelsesansvar.

Bogen anvender positioneringsteori i et ledelsesteoretisk perspektiv, og den kan være med til at bevidstgøre læseren om sin egen position.

Ønsket om rammesætning går igen i mange af de cases, der indgår i bogen. Gennem bogen tydeliggøres, hvordan man på en anerkendende måde kan arbejde med rammeskabelse i forhold til kolleger, chefer og ledere, som måske alle har forskellige billeder af, hvad der er inbetweenerens opgaver og funktioner.

Forlag: Samfundslitteratur

Udgivelsesdato: 22. Januar 2021

Køb bogen her

I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.