Strategisk pædagogisk ledelse af Klaus Majgaard
Ledelsesbøger

Strategisk pædagogisk ledelse

17. marts 2021

Forfatteren Klaus Majgaard har arbejdet i mere end 20 år med offentlig ledelse, styring og velfærdsudvikling. I dag underviser og rådgiver han ledere i og omkring den offentlige sektor om kvalificering af styring og velfærd.

Gå til Action card

Forlaget skriver:

Forlaget skriver:

Denne bog henvender sig til alle, der arbejder professionelt med at udvikle miljøer for børn og unge, som giver dem bedre muligheder for at være med - med til at udvikle sig, lære noget, trives og danne sig som selvstændige personligheder og deltagere i samfundslivet.

Strategisk pædagogisk ledelse indebærer en række opgaver:

  • Ledelse udad: at opstille pejlemærker for den værdi, vi vil skabe for børn og unge gennem de mange indsatser
  • Ledelse opad: at udvikle og afklare de politiske mandater for arbejdet i dialog med de politiske opdragsgivere og andre interessenter
  • Ledelse nedad: at opbygge betingelser for, at medledere og medarbejdere kan udøve dømmekraft med høj kvalitet ved at sikre vidensgrundlag, organisering og kvalificerede beslutningsprocesser
  • Ledelse til siden: at bygge bro mellem fag, organisationer og sektorer med henblik på at muliggøre fælles handling
  • Ledelse indad: at forvalte og udvikle sine egne ressourcer som leder med henblik på at kunne løse de ovennævnte opgaver.

Bogen har et kapitel om hver af disse ledelsesopgaver, og hvert kapitel indeholder en udfoldet case, greb og hverdagsøvelser, der kan prøves af i egen ledelsespraksis.

Bogen er for dem, der gerne vil tage et ansvar for at sætte en retning, skabe sammenhæng og koordinere dette arbejdet med henblik på, at det får størst mulig værdi for de børn og unge, det handler om.

Forlag: Dafolo

Udgivelsesdato: Februar 2021

Køb bogen her

I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.