Har aldrig jokket på andre
Jesper Jensen begyndte selv at spille håndbold som ganske lille, og fra han var 10-12 år gammel, blev han udpeget til anfører for de hold, han spillede på. Han mener dog ikke selv, at han var udstyret med et naturligt ledergen, når han ser tilbage på sig selv i den alder; heller ikke selv om han allerede som 14-årig trænede sit første hold.
»Det kan godt være, at der er nogen, der så et lederpotentiale i mig dengang, men jeg synes ikke selv, at der var nogen grund til, at jeg skulle være anfører. Men jeg var det, og jeg må på en eller anden måde have udfyldt rollen bedre, end jeg selv ser det i dag.«
Gået lidt mere på klingen gætter Jesper Jensen på, at det måske har været hans menneskesyn, hans ordentlighed og respekt for andre mennesker, der gjorde ham til en naturlig leder i andres øjne.
»Jeg håber og tror da på, at jeg ikke jokker på nogle mennesker. Det har jeg aldrig gjort.«
Kvindehold gav helt andet perspektiv
Efter en fornem karriere som playmaker i blandt andet Skjern og med 120 landskampe bag sig, indledte han trænerkarrieren i Vejen EH i 2013 som chef for kvindeholdet. Efter nogle bump på vejen står han lige nu som 45-årig på noget nær toppen af karrieren, og har – endnu vigtigere, mener han selv – via sporten fået en masse vigtig viden om, hvad der foregår inde i hovedet på en masse forskellige mennesker.
Og selv om han aldrig bliver best pals med sine spillere, er det faktisk tæt på med en del af dem, specielt på klubholdet i Esbjerg.
»Vi er ikke nære venner, men jeg er der for dem, og de er der for mig. Vi har et meget fladt hierarki, og vi kan joke med hinanden, selv om de godt ved, hvem der i sidste ende er chefen. Det er jo også mig, de kommer og læsser af hos en gang imellem. Det er faktisk det, jeg nyder mest ved at træne kvinder, at de kommer med de ting. Herrespillerne klarer jo det hele selv, men jeg har spillere, hvor vi snakker depression, sygdom og barnløshed, eller om at det ikke går godt med kæresten derhjemme. Der er en enorm tillid, både mellem mig og den enkelte spiller, men også internt i truppen omkring, at vi kan håndtere rigtig meget internt,« siger Jesper Jensen og tilføjer så:
»Den menneskelige del, det at få lov til at snakke om noget, hvor man føler, at man hjælper mennesket og ikke håndboldspilleren, det er meget væsentligt for mig. Og det har givet mig et helt andet perspektiv på livet.«