Jesper Dalgaard Pøhler er redaktør på Lederstof.dk og anbefaler hver uge de bedste artikler om ledelse
Hvad skriver Harvard Business Review, Mandag Morgen, Børsen og alle de andre medier om ledelse? Hver uge anbefaler vi et udpluk af artikler, du også bør læse.
Ugens anbefalinger

4 bøger til ferien

25. December 2020

Ah. Juleferie! Forhåbentlig med hygge – trods corona-restriktionerne. Nu kan du smække benene op og finde en god ledelsesbog frem. Her får du fire af slagsen.

Gå til Action card
 1. Jytte vender tilbage

  Det er nu, du skal til at forberede dine nytårsforsætter. Måske kan det ganske utraditionelt være at forandre mindre i 2021? Det er i hvert fald anbefalingen fra Morten Münster i denne svære toer om forandringsledelse (oven på hittet: Jytte fra marketing).

  Hans formidlingsevne alene er en anbefaling værd. Og så er det nok første og sidste gang, at jeg opfordrer nogen til at læse en bog på grund af det utrolig sjove afsnit om Randers Kommune.

  Læs mere om Jytte vender tilbage.

 2. Klar eller kapret?

  Kender du det, at nogle spørger dig om noget eller beder dig tage en beslutning, og du kan mærke, at det bare var det helt forkerte tidspunkt at spørge dig på?

  Måske var du kapret. Andre gange er du helt klar. Det er her, du leder bedst.

  Josefine Campbell har skrevet en bog om at kende din energi og din hjerne, så du kan bruge begge dele bedst muligt. Og den har dejligt mange værktøjer og modeller, som gør det til at handle på.

  Læs mere om Klar eller kapret.

 3. Vinduespynt og samfundssind

  Vi er alle klar på både grøn omstilling og samfundssind. Men er vi det også, hvis det koster?

  Filosofferne Claus Strue Frederiksen og Martin Marchman Andersen er både skeptiske, kritiske og konstruktive i denne bog. På den ene side ser de et enormt potentiale i det private erhvervsliv. På den anden side ser de ikke, at det bliver forløst til fulde, og kritiserer den nuværende CSR-praksis.

  Til gengæld giver de deres bud på løsninger med både principper og konkrete guidelines, som din virksomhed bør efterleve, hvis I for alvor ønsker at tage ansvar og bidrage til at løse verdens store udfordringer.

  Læs mere om Vinduespynt og samfundssind.

 4. Den store forskel

  Der er fokus på kvinder i ledelse. Hvordan får vi dem ind på ledelsesgangen? Og hvad er den store forskel på mandlige og kvindelige ledere?

  Men kunne vi ikke i stedet slippe for at tale om køn?

  Det forsøger Sophie Egede-Schrøder i denne bog, der lader kvindelige ledere fortæller om ledelse. Bare ledelse.

  Læs mere om Den store forskel.

  Ps. Hvis du alligevel er lidt nysgerrig på, hvordan vi får flere kvinder i ledelse, så læs Sådan kommer der flere kvinder på ledelsesgangen.