Jesper Dalgaard Pøhler er redaktør på Lederstof.dk og anbefaler hver uge de bedste artikler om ledelse
Hvad skriver Harvard Business Review, Mandag Morgen, Børsen og alle de andre medier om ledelse? Hver uge anbefaler vi et udpluk af artikler, du også bør læse.
Ugens anbefalinger

Bliver du forstyrret hele tiden? Super!

27. november 2020

Forstyrrelser er vanvittigt ... ja, forstyrrende! Men en ny artikel hylder forstyrrelserne, og det er egentlig ganske inspirerende læsning. Læs om den og andre ledelseshistorier fra ugen her.

Gå til Action card
 1. Hvordan har du det, helt oprigtigt?

  Pandemien ser nu ud til også at gå ud over julehyggen efter at have gjort hele 2020 til et år, mange måske gerne ville have været foruden.

  For selvom der har været mange positive gevinster ved at blive tvunget ud i fleksible arbejdsforhold og øget digitalisering, så er det også nærliggende at være "pandemi-udbrændt".

  Det handler denne artikel om, som oprindeligt er fra Wall Street Journal og derfor med en række amerikanske eksempler. Men pointen holder også i Danmark: Som leder kan du hjælpe dine ansætte gennem en svær tid ved helt oprigtigt at spørge ind til, hvordan de har det – og lytte til svaret.

  Artiklen er bag login hos Mandag Morgen, men bryder du igennem, får du også fem gode råd til, hvordan du kan mindske udbrændtheden. Og ellers kan du læse lidt om, hvordan pandemien faktisk har været hårdere for ledere end deres medarbejdere på Lederstof.dk.

 2. Forstyrrelser? Ja tak!

  Er du en etableret leder, genkender du måske en hverdag med en uendelig indbakke, konstante forstyrrelser og total mangel på innovation og kreative inputs.

  Hvad gør du? Mads Thimmer har skrevet en hyldest til forstyrrelserne med den paradoksale pointe, at du kan skabe mere ro til fordybelse og bedre tid i kalenderen ved at invitere forstyrrelserne indenfor.

  Artiklen har fire gode råd og kan læses hos Mandag Morgen.

 3. Hvordan måler du verdensmål i en dansk virksomhed?

  Vi slutter med en anbefaling, jeg har gået og gemt på i lidt for lang tid. Men nu skal I få den!

  En stor rapport om verdensmålene i dansk sammenhæng udkom for nylig og sætter verdensmålene ind i en dansk sammenhæng.

  Rapporten Vores mål er relevant for dig, fordi verdensmålene er uomgængelige, men samtidigt kan være svært tilgængelige. Her er muligheden for et framework til at opsætte mål for, hvordan I løfter verdensmålene – selv, hvis I er en mindre dansk virksomhed.

  Rapporten kan læses på voresmaal.dk (led efter det lille "her" i teksten, hvor du finder link til rapporten).

I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.