Jesper Dalgaard Pøhler er redaktør på Lederstof.dk og anbefaler hver uge de bedste artikler om ledelse
Hvad skriver Harvard Business Review, Mandag Morgen, Børsen og alle de andre medier om ledelse? Hver uge anbefaler vi et udpluk af artikler, du også bør læse.
Ugens anbefalinger

Ledelse af den hybride arbejdsplads

26. februar 2021

Arbejdspladsen er blev hybrid, og det bliver den nok ved med at være. Her får du fire strategier til at tackle det sammen med andre historier fra ugen.

Gå til Action card
 1. Ledelse af hybrider

  Under corona er andelen af hjemmearbejdende medarbejdere steget gevaldigt. For mange har læringen været, at det faktisk går langt bedre end forventet.

  Den hybride arbejdsplads, hvor nogle arbejder hjemmefra, mens andre er på kontoret, er kommet for at blive, spår Mark Mortensen og Martine Haas i Harvard Business Review.

  Udfordringen ved det er, at det langt fra er alle, der nyder godt af den arbejdsform. Det skal du som leder være opmærksom på, og i artiklen får du fire greb til at sikre fairness for både de medarbejdere, der trives i hybriden, og dem, der ikke gør.

 2. Ledelse af kriser

  Den hybride arbejdsplads er vokset ud af coronakrisen, og det er langt fra alle ledere, der trives i kriser.

  Det gør Mette Frederiksen til gengæld, mener Mikkel Vedby Rasmussen, der er aktuel med bogen Krisesamfundet.

  Han kan meget snart gøre dig klogere på krisesamfundet i et webinar hos Mandag Morgen (bag login).

 3. Krise over kvinders påklædning

  Én, der netop har stået i en krise, er journalist Birgitte Erhardtsen, der i Berlingske har skrevet om magtfulde kvinders påklædning.

  Debatten om kvinder i ledelse er på ny i gang med kun få uger til Kvindernes Internationale Kampdag, og hvis du vil dykke ned i nogle af de mange modreaktioner og tage temperaturen på ligestilling i ledelse anno 2021, er der en fin oversigt i selvsamme medie.

 4. Men vi må ikke glemme komplimenterne!

  En lille hyggelig forskningsartikel, jeg også er faldet over i denne uge, kommer fra Harvard Business Review og handler om komplimenter.

  Der er nemlig bunkevis af forskning, der viser, at vi får et boost og bliver glade, når andre giver os komplimenter eller udtrykker taknemmelighed.

  Desværre er vi – som så ofte – vores egen værste fjende, for vi afholder os fra at give komplimenter af frygt for, at det bliver akavet, og bliver i tvivl om, hvorvidt det overhovedet er en god idé.

  Men det er en god idé, konstaterer forskerne heldigvis.

 5. En alternativ måde at skaffe medarbejdere på

  I går løb CBS' Case Competition af stabelen, og her bød tre grupper ind med nye løsninger til IKEA's genbrugsportal.

  Masser af gratis idéer, arbejdstimer og god eksponering. Det er vist det, man kalder en win-win for både grupperne og IKEA's landechef i Danmark, Johan Laurell.

  Se de kreative løsninger på udfordringen eller få et kort oprids fra Klimamonitor (bag login).

  Hvis du føler dig inspireret til at gå (endnu) længere i den grønne retning med din egen virksomhed, kan jeg anbefale disse tre aktuelle bøger: