Ugens anbefalinger

Lockdown fortsætter – hvad gør du?

15. januar 2021

Corona-krisen fortsætter, og det gør lockdown også. Både medarbejdere og ledere er ved at køre trætte, og derfor har jeg i denne uge samlet et par gode råd og inspiration til coronaledelse sammen med andre historier om ledelse.

Gå til Action card
 1. Hvordan hjælper du medarbejderne igennem krisen?

  Forsker Malene Friis Andersen står bag et markant forskningsprojekt om corona, nemlig MESA (Mental Sundhed og Arbejdsfællesskaber under coronakrisen).

  I en artikel på Kalundborgerhverv.dk kan du læse mere om projektet og om, hvordan du som leder kan hjælpe medarbejdere igennem krisen. Du kan også gå direkte til coronatrivsel.dk, hvor du finder viden og redskaber til at håndtere krisen som leder – hvad enten du arbejder på kontoret eller på distancen.

  Hvis du har brug for at blive bekræftet i, at du ikke er alene om at være træt af coronakrisen, så har vi selv skrevet en artikel om emnet på Lederstof.dk.

 2. Drop visionerne

  Efter et tungt og anderledes 2020 kan det måske være fristende at skrue ekstra op for visionerne i 2021.

  Men Klaus Majgaard opfordrer i denne artikel fra Mandag Morgen til, at du undgår virkningsløse visioner.

  Visioner bruger idealiseringer, og det kan være farligt, mener han. For hvis ikke du rummer de værdikonflikter, der også altid er i en organisation, risikerer du, at visionerne bliver virkningsløse. Enten fordi de bliver så abstrakte, at alle – og dermed ingen – kan se sig i dem. Eller også bliver de polariserende, fordi de fremhæver ét værdisæt i organisationen som bedre end et andet.

  Heldigvis har Klaus Majgaard også tre tips til bedre visioner i sin artikel.

 3. Der skal være plads til alle – også psykopaterne

  Smittende visioner kræver karismatiske ledere, men nogle af dem er desværre mere end blot karismatiske. Fortællingen om psykopatiske chefer er set flere gange, og der er studier, der viser en vis overrepræsentation af mennesker med psykopatiske træk blandt ledere.

  Men ledelsescoach Josefine Campbell opfordrer i en artikel i Berlingske til, at vi lærer at leve med både ledere og medarbejdere med psykopatiske træk. Et ret opsigtsvækkende standpunkt at tage, når det er nemmere og mere oplagt at råbe: ”Flygt!”.

  Hun udpeger blandt andet et samfundsfokus på kortsigtede økonomiske resultater og overfladiske kvaliteter som charme og karisma – frem for langsigtet værdiskabelse og indre skønhed – som nogle af årsagerne til, at psykopatiske træk blandt ledere og medarbejdere er noget, vi alle må leve med og tage ansvar for.

I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.