Jesper Dalgaard Pøhler er redaktør på Lederstof.dk og anbefaler hver uge de bedste artikler om ledelse
Hvad skriver Harvard Business Review, Mandag Morgen, Børsen og alle de andre medier om ledelse? Hver uge anbefaler vi et udpluk af artikler, du også bør læse.
Ugens anbefalinger

Det handler om performance

20. november 2020

Hvornår performer du godt, og hvornår performer du decideret dårligt? Ved du hvorfor, og fortæller du nogen om det? Læs om det og andre ledelseshistorier fra ugen her.

Gå til Action card
 1. Svarede du dem, der ikke fik jobbet?

  At ansætte nye folk er en krævende og langsommelig proces. Derfor kan det være uoverskueligt at skulle svare de mange, der ikke kom til samtale – du har jo lige brugt al din tid på at finde dem, der skulle til samtale.

  Men gode afslag er vigtige både i forhold til brandingen af din virksomhed og for relationen til de fravalgte ansøgere.

  Det siger Christian Sophus Ehlers fra Unicef, der altid tager sig tid til at svare alle ansøgere. Heldigvis siger han også, at det ikke behøver at være en tidsrøver af dimensioner!

  Læs interviewet hos Akademikerbladet.

 2. Hvordan overbringer du nyheden om din dårlige performance?

  Hvis du er én af dem, der er sluppet igennem nåleøjet og har landet et job, så vil du fra tid til anden opleve, at din performance ikke helt er på niveau med dine sædvanlige standarder.

  Hvordan i alverden får du sagt det til din chef? Og hvordan får du dine medarbejdere til at "tilstå" over for dig?

  I artiklen her får du en række gode råd til at tage hul på snakken og til at vende dårlig performance til god performance. For vi vil alle opleve perioder, hvor vi ikke performer lige så godt, som vi plejer.

  Artiklen er fra Harvard Business Review. Og ja, den er fra 2018. Men jeg har først læst den nu, og jeg har fortalt min chef om årsagerne til den alt for sene læsning!

 3. Selvsikkerhed fører ikke altid til bedre performance

  For at komme ud af den onde dårlig-performance-spiral er det ikke nødvendigvis en god idé at skrue op for selvtilliden og sige: "Jeg kan godt det her" – eller sige det til dine medarbejdere, hvis de skal performe bedre.

  Et studie viser nemlig, at selvsikkerhed ikke gør noget godt for performance. Tværtimod kan en urealistisk tro på egne evner svække din performance. Studiet er interessant, selv om konklusionen er kedelig: Et reality check er den bedste vej til god performance.

  Læs artiklen i Harvard Business Review. Og denne artikel er i øvrigt dugfrisk!

 4. Ledere i topform

  I går var det Ledelsens Dag. En begivenhed, jeg har set frem til hele året. Lederne står bag arrangementet, som i år var digitalt.

  Det var en dag i ledelsens tegn, som fortjener at blive fremhævet. Vi har lavet en række artikler med Nana Bule, Mads Nipper, Annemarie Meisling og Lise Kingo, så du kan få de bedste pointer med dig fra dagen.

  Og så var det jo også i går, at vi fandt Årets Leder 2020! Et kæmpestort tillykke til Lars Fruergaard Jørgensen skal lyde fra hele redaktionen!

I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.