Karen Frøsig
»Jeg har engang lært, at vi skal beskæftige vores frontallapper med noget andet, så man lige får fem minutters pause fra arbejdet og får klaret hovedet, hvis man kan mærke, at det går lidt for stærkt, eller man bliver ukoncentreret,« fortæller Karen Frøsig, der er direktør i Sydbank. Foto: Niels Hougaard
Sådan er min dag

Det er vigtigt, at man har nogle overspringshandlinger

Foto Niels Hougaard
19. april 2023

Sydbanks direktør Karen Frøsig har en travl arbejdsdag, som hun blandt andet håndterer ved hjælp af papir og blyant, tidlige løbeture og de vigtige overspringshandlinger.

Gå til Action card

Jeg står op mellem 5.45 og 6. Jeg kan rigtig godt lide at løbe om morgenen, og det gør jeg tre gange om ugen. Underbevidstheden kan også arbejde, mens man løber, så hvis der er noget, der plager mig, eller jeg er i tvivl om, har jeg det godt med at lade det ligge, og så kommer svaret af sig selv, for man ved egentlig godt, hvad der er det rigtige. Om morgenen får jeg også lige tjekket op på mails, men vi er jo en primært dansk-baseret bank, så det er ikke sådan, at der er væltet mails ind hele natten.

Jeg møder altid fysisk ind på arbejde, medmindre jeg har møder andre steder. Når mit arbejde primært er den overordnede ledelse og at skabe synlighed om Sydbank, synes jeg ikke, jeg kan sidde hjemme. Det er fint, hvis andre gør det, hvis deres job egner sig til det.

Jeg har en times kørsel til arbejdet. Der er som regel nogle telefonsamtaler på vejen, og ellers hører jeg gerne P1, indtil jeg er på arbejde ved otte-tiden.

Hvis jeg kan få en halv eller en hel time om morgenen, inden det første møde begynder, synes jeg, det er privilegeret. Så kan jeg lige nå at orientere mig og se, om der er kommet mere på mailen. Vi er tre i direktionen med to sekretærer, der hjælper os med en masse praktisk, men vi har et meget åbent kalendersystem her i banken, så alle i organisationen kan sådan set sende mødeforespørgsler til mig. Og så kan jeg selvfølgelig sige ja eller nej, men jeg ser sådan på antallet af møder, at selvom man kan have nogle personlige ønsker, så er man jo til for organisationen, ikke omvendt. Så jeg prøver at tage det, der nu kommer. Som regel er det møder med én, to eller tre medarbejdere, og sjældnere har vi så større møder. Jeg har også mange møder ude af huset, for eksempel sidder jeg i en del bestyrelser, der relaterer sig til banken, så der er også møder, der er planlagt et år frem i tiden.

Mine mails svarer jeg så vidt muligt på med det samme. Selvfølgelig er der nogle, der kræver noget mere, og så har jeg nogle mapper, jeg lægger dem i, så jeg ved, hvilke jeg skal følge op på.

Det er vigtigt, at man har nogle overspringshandlinger. Man skal ikke skamme sig over det. Jeg har engang lært, at vi skal beskæftige vores frontallapper med noget andet, så man lige får fem minutters pause fra arbejdet og får klaret hovedet, hvis man kan mærke, at det går lidt for stærkt, eller man bliver ukoncentreret. Jeg tjekker måske nogle sportsresultater. Jeg interesserer mig en del for heste, så kan der være nogle stævner, hvor jeg lige skal se, hvem der har vundet. Det kan også være at læse B.T. eller lægge kabale. For mig fungerer sådan en pause som en slags powernap.

Karen Frøsig

Født i 1958

Direktør i Sydbank siden 2010.

Har været i Sydbank siden 1994, først som chefjurist og siden som medlem af direktionen.

Tidligere bl.a. juridisk chef, direktionssekretær og leder af fællessekretariatet i Aktivbanken.

Tidligere ansat i Topdanmark og Privatbanken.

Flere bestyrelsesposter, blandt andet formand for Ejendomsselskabet af 1. juni 1986 A/S og næstformand for bestyrelserne for Bankdata og Regionale Bankers Forening.

Cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1983.

Gift og har to voksne børn. Bor i Bramming ved Esbjerg.

Fold ud

Det foregår med papir og blyant, når jeg noterer noget i løbet af dagen. Jeg er meget analog og skriver ikke noget ind på computeren. Det bliver stående på papir, indtil det ikke relevant længere, og så bliver det makuleret.

Jeg spiser som regel frokost med mine to direktionskolleger. Det kan også blive ved computeren, hvis der er noget, der haster, men ellers vil jeg gerne ned i kantinen også for at møde nogle andre mennesker. Det giver en god fornemmelse af, hvordan stemningen er. Om alle er glade. Hvis jeg har tid, vil jeg også gerne gå en tur rundt i banken i løbet af dagen og høre, hvordan folk har det.

Selvfølgelig er der dage, hvor man er mere oplagt end andre, men det at løbe en tur om morgenen giver mig enormt meget energi. Jeg er også begunstiget af et helt fantastisk sovehjerte, så det er meget sjældent, jeg ikke har fået sovet nok og mangler energi. Men jeg vil alligevel sige, at jeg altid drikker for meget kaffe og altid spiser for meget chokolade.

Jeg kører hjem ved 17.30 eller 18-tiden. Der er næsten altid nogle mails, jeg læser om aftenen, eller nogle, jeg har læst, men endnu ikke fået svaret på. Jeg synes simpelthen, det er så kedeligt at se fjernsyn, jeg vil hellere forberede mig til næste arbejdsdag, men jeg har dog lige set Lars von Triers nye sæson af ‘Riget’. Jeg skulle se, om det kunne blive mere weird end sidst, og det kunne det godt.

Jeg har en kæmpestor hund, der skal luftes, så jeg går en tur med den sammen med min mand. Klokken 21.30 er min aften ved at være færdig. Når jeg står op 5.45, er jeg ikke en, der er vågen til midnat. Jeg læser i 10-15 minutter, inden jeg falder i søvn. Jeg elsker bøger og har ufattelig mange. Det kan være krimier, hvis det skal være noget, der ikke kræver for meget, eller historiske romaner. Jeg når også at læse aviserne, inden jeg lægger mig til at sove. I dag er man jo privilegeret, fordi aviserne kommer om aftenen, så jeg slutter dagen med at læse næste dags aviser, især det stof, der er relevant i forhold til banken.

Louisa Loran arbejder hjemme foran sin desk setup
Sådan er min dag

Louisa er Google-chefen, der kun arbejder hjemmefra

Louisa Loran klarer snildt 17 skarpe onlinemøder i træk, når hun arbejder remote fra sin villa med storslået udsigt ud over Øresund. Hun har valgt den fysiske tilstedeværelse på arbejdspladsen helt fra for at være tæt på sine børn.
7 min.
David Heinemeier Hansson kigger ud af vinduet
Sådan er min dag

David har skabt en milliardforretning uden at arbejde sig halvt ihjel. Her er hans opskrift på en effektiv arbejdsdag

For David Heinemeier Hansson er 8 timer om dagen mere end rigeligt til både at være topchef, programmør og forfatter til flere internationale bestsellerbøger om ledelse.
7 min.
Nanna Schultz udenfor stryger håret bag øret
Sådan er min dag

»Vi bliver nødt til at gøre op med idéen om, at flere timer er lig med mere succes«

Ifølge Nanna Schultz hænger et succesrigt arbejdsliv tættere sammen med et liv i balance end antallet af timer på kontoret. I hendes virksomhed Momkind er 30 timer om ugen normalen. Alligevel kan også hun opleve symptomer på stress. Men det arbejder hun med.
8 min.
Mette Maix
Sådan er min dag

Det gav ro og frihed, da Mette Maix tog kontrol over sin kalender

Mette Maix lægger vægt på frihed – som administrerende direktør i Rosendahl Design Group tog hun kontrollen tilbage over sin kalender, og nu har hun med egne ord sat sig selv yderligere fri. Hun er stoppet som direktør og overvejer, hvad næste fase af arbejdslivet skal indeholde.
5 min.
Rane Willerslev sidder i en rød sofa
Sådan er min dag

Rane Willerslev er topchefen uden computer og skrivebord

Nationalmuseets direktør Rane Willerslev har et utraditionelt kontor, hvor nogle normale elementer mangler, og hvor en ‘Freud-briks’ spiller en rolle. Her smider han sig for at læse mails eller tage en powernap imellem de mange aftaler i løbet af dagen.
5 min.
Anders Dons sidder ved vandet med sin hund
Sådan er min dag

Deloittedirektøren vinterbader før han hopper i morgenens mails og sms’er

Vinterbadning, en notesbog og en særlig behandlingsform, der hjalp ham efter en hjernerystelse, er vigtige elementer for Anders Dons, dansk og nordisk CEO i Deloitte, der har en lang arbejdsdag med møder væg til væg.
7 min.