Hun understreger, at det selvfølgelig er en privatsag, om man har lyst til at fortælle, hvem man deler hus og seng med.
»Jeg kan godt genkende fra mig selv i de yngre år, at jeg ikke var den, der stod øverst på skamlen og råbte det ud til alle. Det var nok et ønske om ikke at afvige for meget fra normen. Når man er i en lederposition, er man jo også en rollemodel, hvor mange kigger op til en,« siger Katja Moesgaard og tilføjer: »Og der er derfor helt sikkert mange ledere i LGBT+-miljøet, der vælger at holde det hemmeligt.«
For hende personligt kom det helt af sig selv, da hun fik børn med sin daværende kvindelige partner.
»Når man vælger et regnbueliv, så er det sådan det er, og jeg har forsøgt at gøre det så naturligt for mine børn som muligt i deres hverdag, at de voksede op med to mødre. På jobbet har jeg aldrig forsøgt at skjule, at min seksualitet er anderledes end normen, men jeg har heller aldrig skiltet med det.«
Det faktum, at der er så få ledere, der åbent fortæller, hvem de egentlig er, er for hende et udtryk for, at vi stadig ikke er nået langt nok med at skabe et arbejdsliv, der kan rumme alle.
»Vi har et reelt problem her, vi skal have taget hånd om, nemlig at sikre reel diversitet omkring beslutningsbordet, og det gælder alt fra alder, etnicitet, køn og seksualitet. Det er i høj grad i virksomhedernes egen interesse. Al forskning viser, at jo mere divers en ledelse er, jo bedre performer virksomheden. Der kommer simpelthen bedre beslutninger, og det påvirker væksten og forretningen,« siger Katja Moesgaard.