Michael Uhrenholdt er vært på den nye podcast Lederskabet
I podcast-serien Lederskabet kan du høre Michael Uhrenholt hjælpe en række ledere med gode bud på, hvordan de løser de konkrete udfordringer, de står over for. 
LEDERSKABET

»Jeg elsker at være udfordrende i min sparring«

10. November 2021

Michael Uhrenholt er vært på den nye podcast Lederskabet, hvor ledere får hjælp til at få løst et problem eller et dilemma. Både som vært og ledelsesrådgiver går han nysgerrigt og uærbødigt til opgaven – altid med ordentlighed.

Gå til Action card

»Det, der driver mig, er at udvikle og støtte andre mennesker. Jeg finder det utroligt motiverende at kunne sparre med en anden leder, og gennem dialog hjælpe ham eller hende til at finde nye veje til at håndtere sine udfordringer og trivsel

Michael Uhrenholt er til daglig teamchef og ledelsesrådgiver hos Lederne. Og fremover optræder han også i en helt ny rolle som vært på podcasten Lederskabet, hvor ledere får hjælp til at løse et problem eller et dilemma.

I podcast-serien kan man blandt høre Michael Uhrenholt hjælpe ledere med gode bud på, hvordan man får sine medarbejderne til at optræde som ambassadører for virksomheden, og han finder overraskende vinkler på et problem, som mange ledere slås med lige nu: Medarbejdernes ønske om at arbejde mere hjemme efter corona-nedlukningen.

»Lige meget hvilken problemstilling jeg bliver præsenteret for, går jeg nysgerrigt og uærbødigt til kanten for at udfordre gæstens antagelser om, hvad man kan eller ikke kan. Jeg elsker at udfordre i min sparringsstil, men jeg er også indlevende og så forsøger jeg at give nye perspektiver på de udfordringer, gæsten har – og altid med ordentlighed, « siger Michael Uhrenholt.
Michael Uhrenholdt er vært på den nye podcast Lederskabet

Michael Uhrenholdt

Michael Uhrenholt er en del af rådgiverteamet i Ledelse, Ledernes enhed for sparring og rådgivning af ledere.

Han har særligt kompetencer inden for blandt andet lederudvikling og rekruttering og har været hos Lederne siden 2007.

Som medlem af Lederne kan du få gratis rådgivning af Michael og hans kolleger.

Fold ud

Den sparring, lytterne bliver præsenteret for i Lederskabet, er ikke væsensforskelig fra Michael Uhrenholts daglige virke som ledelsesrådgiver. Bortset fra, at processen naturligvis er speedet op og konklusionerne trækkes lidt hårdere op.

»Det er faktisk et meget ærligt kig ind i maskinrummet. Men fordi vi ikke har flere timer til rådighed, går jeg lidt mere til stålet for at få det konkrete problem belyst og perspektiveret, og så er jeg i podcasten mere løsningsorienteret og konkluderende, end i en ’rigtig’ sparring, hvor vi gør en dyd ud af at overlade initiativretten til dem, der modtager sparringen«, siger Michael Uhrenholt. 

Han har arbejdet som leder og chef i 25 år i forskellige brancher og positioner - startende med en lederuddannelse i forsvaret, herefter i retail som købmand og varehuschef. Han har også arbejdet i uddannelsessektoren med ansvaret for uddannelseskonsulenter.

»Siden jeg var 22 år, har den røde tråd i min karriere handlet om ledelse. Min baggrund betyder, at jeg både tør udfordre og give nye vinkler til løsninger, der kan hjælpe ledere til at skabe det handlerum, som de kan agere i, og derved få håndteret den udfordring, som sparringen handler om,« siger Michael Uhrenholt.

Rollen som podcast-vært er han gået til med stor ydmyghed.

»Det har været meget udfordrende, men også utroligt spændende. Jeg har meget stor respekt for, at gæsterne sætter tid af til af komme i studiet og i en ligeværdig dialog fortæller åbent om deres egne udfordringer og problemer. Derfor tager jeg også opgaven meget seriøst,« siger Michael Uhrenholt.

Lederskabet kan høres alle de steder, hvor du normalt finder dine podcasts fra onsdag den 10. november. 

Podcasten udgives af Lederstof.dk, der også står bag podcasten Ledelse med vilje, hvor topchefer fortæller om de vigtigste beslutninger i deres karriere, og Lederhjerne, hvor psykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen hjælper dig med at skabe mental bæredygtighed og understøtte det gode sunde arbejdsliv for dig selv og dine medarbejdere.

Hvis du har et problem eller et dilemma, du gerne vil have hjælp til at få belyst i Lederskabet, kan du kontakte journalist Bjørn Lambek på bla@lho.dk eller Michael Uhrenholt på mh@lho.dk

Relaterede artikler:

Et splitbillede af Hjulmand og Frank, der giver feedback i en kamp

Thomas Frank og Kasper Hjulmand er fodboldtrænere i topklasse. Nu vil de inspirere dig til noget vigtigt i ledelse.

14 min.
Sisse Fisker

Sådan får du din første bestyrelsespost

Drømmer du om at sidde i en bestyrelse? Her er, hvad du skal kunne. Og hvordan du kommer i gang.
7 min.
Mette Davidsen Nielsen står med ryggen mod en væg
Lederskabet

Livet i hamsterhjulet har krævet masser af selvmedicinering. Nu vil kulturredaktøren ud af det sammen med medarbejderne

Selv om hun har et privilegeret og spændende lederjob som kulturredaktør på Politiken, føler Mette Davidsen-Nielsen ofte, at hun løber rundt, uden at komme nogle vegne. Hun mener, at der er brug for at gentænke den måde, vi har skruet arbejdslivet sammen på og få redefineret lederrollen.
27 min.
Stine Kirkegaard står foran sin cateringfirma Easy Peacy
Lederskabet

Stine vil ikke have 'giftig maskulinitet' i sin virksomhed

Groft sprogbrug, sexisme og andre former for krænkelser er tilsyneladende hverdagskost mange steder i restaurationsbranchen, men ikke hos 29-årige Stine Kirkegaard, der står bag cateringsuccesen Easy Peacy, og insisterer på en ordentligt tone.
24 min.
Lotte Bruun Jensen
Lederskabet

Her har direktøren meldt ud, at familien altid kommer før virksomheden

Lotte Bruun Jensen, der er 4. generations ejerleder af Osvald Jensen A/S, lever for sine børn, sin familie og vennerne. Derfor prioriterer hun benhårdt privatlivet over arbejdslivet – og opmuntrer medarbejderne til at gøre det samme og til at dele private problemer. Det er en klar trend, især blandt yngre ledere, siger ledelsesrådgiver.
24 min.
Aviaja Andersen står med en sæk maskmel iført hår net
Lederskabet

Aviaja sprang fra drømmejobbet i kosmetikindustrien for at redde kloden

Et par år efter hendes mand døde skiftede Aviaja Riemann-Andersen sit chefjob i L’Oréal-koncernen ud med en startup, der vil afhjælpe fødevaremangel ved at udnytte restproduktet fra ølbrygning. Det kræver ’vildt meget ledelse’, siger hun, specielt efter at der er kommet investorpenge ombord.
28 min.