Michael Uhrenholdt er vært på den nye podcast Lederskabet
I podcast-serien Lederskabet kan du høre Michael Uhrenholt hjælpe en række ledere med gode bud på, hvordan de løser de konkrete udfordringer, de står over for. 
LEDERSKABET

»Jeg elsker at være udfordrende i min sparring«

10. november 2021

Michael Uhrenholt er vært på den nye podcast Lederskabet, hvor ledere får hjælp til at få løst et problem eller et dilemma. Både som vært og ledelsesrådgiver går han nysgerrigt og uærbødigt til opgaven – altid med ordentlighed.

Gå til Action card

»Det, der driver mig, er at udvikle og støtte andre mennesker. Jeg finder det utroligt motiverende at kunne sparre med en anden leder, og gennem dialog hjælpe ham eller hende til at finde nye veje til at håndtere sine udfordringer og trivsel

Michael Uhrenholt er til daglig teamchef og ledelsesrådgiver hos Lederne. Og fremover optræder han også i en helt ny rolle som vært på podcasten Lederskabet, hvor ledere får hjælp til at løse et problem eller et dilemma.

I podcast-serien kan man blandt høre Michael Uhrenholt hjælpe ledere med gode bud på, hvordan man får sine medarbejderne til at optræde som ambassadører for virksomheden, og han finder overraskende vinkler på et problem, som mange ledere slås med lige nu: Medarbejdernes ønske om at arbejde mere hjemme efter corona-nedlukningen.

»Lige meget hvilken problemstilling jeg bliver præsenteret for, går jeg nysgerrigt og uærbødigt til kanten for at udfordre gæstens antagelser om, hvad man kan eller ikke kan. Jeg elsker at udfordre i min sparringsstil, men jeg er også indlevende og så forsøger jeg at give nye perspektiver på de udfordringer, gæsten har – og altid med ordentlighed, « siger Michael Uhrenholt.
Michael Uhrenholdt er vært på den nye podcast Lederskabet

Michael Uhrenholdt

Michael Uhrenholt er en del af rådgiverteamet i Ledelse, Ledernes enhed for sparring og rådgivning af ledere.

Han har særligt kompetencer inden for blandt andet lederudvikling og rekruttering og har været hos Lederne siden 2007.

Som medlem af Lederne kan du få gratis rådgivning af Michael og hans kolleger.

Fold ud

Den sparring, lytterne bliver præsenteret for i Lederskabet, er ikke væsensforskelig fra Michael Uhrenholts daglige virke som ledelsesrådgiver. Bortset fra, at processen naturligvis er speedet op og konklusionerne trækkes lidt hårdere op.

»Det er faktisk et meget ærligt kig ind i maskinrummet. Men fordi vi ikke har flere timer til rådighed, går jeg lidt mere til stålet for at få det konkrete problem belyst og perspektiveret, og så er jeg i podcasten mere løsningsorienteret og konkluderende, end i en ’rigtig’ sparring, hvor vi gør en dyd ud af at overlade initiativretten til dem, der modtager sparringen«, siger Michael Uhrenholt. 

Han har arbejdet som leder og chef i 25 år i forskellige brancher og positioner - startende med en lederuddannelse i forsvaret, herefter i retail som købmand og varehuschef. Han har også arbejdet i uddannelsessektoren med ansvaret for uddannelseskonsulenter.

»Siden jeg var 22 år, har den røde tråd i min karriere handlet om ledelse. Min baggrund betyder, at jeg både tør udfordre og give nye vinkler til løsninger, der kan hjælpe ledere til at skabe det handlerum, som de kan agere i, og derved få håndteret den udfordring, som sparringen handler om,« siger Michael Uhrenholt.

Rollen som podcast-vært er han gået til med stor ydmyghed.

»Det har været meget udfordrende, men også utroligt spændende. Jeg har meget stor respekt for, at gæsterne sætter tid af til af komme i studiet og i en ligeværdig dialog fortæller åbent om deres egne udfordringer og problemer. Derfor tager jeg også opgaven meget seriøst,« siger Michael Uhrenholt.

Lederskabet kan høres alle de steder, hvor du normalt finder dine podcasts fra onsdag den 10. november. 

Podcasten udgives af Lederstof.dk, der også står bag podcasten Ledelse med vilje, hvor topchefer fortæller om de vigtigste beslutninger i deres karriere, og Lederhjerne, hvor psykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen hjælper dig med at skabe mental bæredygtighed og understøtte det gode sunde arbejdsliv for dig selv og dine medarbejdere.

Hvis du har et problem eller et dilemma, du gerne vil have hjælp til at få belyst i Lederskabet, kan du kontakte journalist Bjørn Lambek på bla@lho.dk eller Michael Uhrenholt på mh@lho.dk

Relaterede artikler:

Lasse Stær Hoffmeyer snakker med en ansat på Famlys kontor
Lederskabet

»Det værste, du kan gøre som mellemleder, er altid at sige ja«

Hvis du ikke af og til siger nej til den øverste ledelse, ender du som mellemleder med at miste troværdighed over for dit team og risikerer at brænde ud eller i værste fald gå ned med stress.
25 min.
Søren Bygbjerg er chef for DR P3. Foto: Christian Als
Lederskabet

DR-chef tabte en tot hår af overbelastning, da han steg i graderne: »Det var et kæmpe wake up call«

28 min.
Christel Teglers sidder i en lænestol på kontoret
LEDERSKABET

Sådan tager du et opgør med en alt for hård performancekultur

Advokater i de store advokathuse bliver bedømt på timer og indtjening, men de traditionelle KPI’er skræmmer de nyuddannede væk. I podcasten Lederskabet får Christel Teglers konkrete bud på, hvordan hun som partner i Kromann Reumert kan arbejde med at indføre nye værdier, der kan tiltrække og fastholde de unge i faget.
21 min.
Portræt af Dorte Dahl
LEDERSKABET

Sådan håndterer du yngre medarbejderes ønske om mere fleksibilitet

Chefjordemoder Dorte Dahl er både irriteret og provokeret over, at især hendes yngre ansatte kræver mere fleksible arbejdstider. I podcasten Lederskabet får hun nogle konkrete bud på, hvordan hun kan komme medarbejderne i møde – og samtidig sikre, at der altid er jordemødre nok på arbejde.
22 min.
Søren Bak-Jensen er direktør på Arbejdermuseet
Lederskabet:

Sådan får du medarbejderne med dig, når der er behov for forandringer

Corona-krisen har ramt Arbejdermuseet hårdt og der er både brug for nye kommercielle aktiviteter og en anden organisering. I Lederskabet får museumsdirektør Søren Bak-Jensen nogle konkrete bud på, hvordan han kan motivere medarbejderne til at tage del i – og ansvar for - de nødvendige forandringer.
9 min.
Jane Sandberg
Lederskabet

Sådan undgår du at gå i boomer-fælden som leder

Jane Sandberg kan som 55-årig leder føle, at det er en udfordring at holde trit med den yngre generation, der kommer med et andet værdisæt og nye krav til arbejdspladsen. I Lederskabet får hun nogle konkrete bud på, hvordan hun kan håndtere generationskløften.
25 min.
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.