Fanden tog ved ham
Den selvtillid, han fandt i de naturvidenskabelige fag på ingeniørstudiet, og som udløste et karaktersnit på over 10, da han blev færdig, brugte han efterfølgende som drivkraft i en succesfuld karriere, der i høj grad har handlet om at vise de tidligere klassekammerater i folkeskolen og gymnasiet, at han ikke var den ’taber-type’, de syntes, han var, i hvert fald i hans optik.
»Fanden tog ved mig, da jeg opdagede, at der var noget, jeg havde talent for. Selv om jeg ikke har kontakt til nogen af klassekammeraterne i dag, har det været vigtigt for mig at bevise overfor dem, at jeg faktisk kunne noget. Det tror jeg helt sikkert har drevet mig sidenhen.«
Selv om det ikke længere er nogen hemmelighed, at han er ordblind, tager han sig af og til i at bruge nogle af de coping-strategier, han anvendte, da han stadig forsøgte at skjule det.
»Det ligger så dybt i mig, at jeg sikkert stadig gør det; det er svært at kaste helt væk,« siger han.
Ved ansættelsessamtaler får han ikke altid læst de ofte meget lange cv’er, ingeniører eller forskere udarbejder, men lykkes alligevel som oftest med at ansætte de rigtige kandidater, baseret på intuition, mavefornemmelse og erfaring.
»Det er noget, jeg har lært gennem årene, fordi jeg har haft så mange ansættelsessamtaler. Jeg ved intuitivt, hvad jeg skal spørge ind til, og hvor de ømme punkter er,« siger Kim Haldne, der tilføjer, at han i Demant altid er flankeret af en repræsentant fra HR til jobsamtaler.