»Helt anden måde at tænke på«
For Dorte Dahl er det en helt anden måde at tænke på, end hun har været vant til.
»Det er ikke noget, vi har haft tradition for, men jeg kan egentlig godt lide tanken om at prøve det af i en lidt mindre målestok og i et afgrænset område,« siger Dorte Dahl.
Hun kender selv til eksempler på blandt andet private klinikker, der arbejder på nogle helt andre og mere fleksible måder. Og selv om hendes afdelinger på Hvidovre og Amager Hospital ikke direkte kan sammenlignes, har hun mod på at teste nye modeller af.
»På Hvidovre Hospital har vi forskellige mindre afsnit, blandt andet en in house fødeklinik, hvor det kunne være interessant at prøve lidt mere medbestemmelse af. Man kunne starte med at give en gruppe ansatte, som selv havde meldt sig til det, en portion vagter, som de selv skulle prøve at fordele,« siger Dorte Dahl og tilføjer så:
»Udfordringen er selvfølgelig, at vi er fanget af, at vi SKAL have vagtsat på alle tider af døgnet.«
Du bliver kun klogere ved at teste
Michael Uhrenholt understreger, at det ikke vil være klogt ’at gå fra nul til 100 på en uge eller en måned’.
»Jeg har fuld respekt for, at der er nogle grundsten, der skal være på plads, herunder især, at I skal være dækket ind 24/7. Derfor tænker jeg også, at man kunne se, hvordan det fungerer i et mindre forsøgsområde, men hvor man stadig har backuppen i det mere etablerede system, hvis der undervejs er noget, der ikke går, som det skal,« siger Michael Uhrenholt.
Han pointerer, at de mere fleksible rammer ikke nødvendigvis skal implementeres hele vejen rundt.
»Jeg tænker, at der også vil være nogle, der har det rigtig godt med det nuværende system. Medarbejdere er jo ikke ens, og når der er en, der har et ønske, er der måske 10, der ikke har det. Jeg synes ikke, at man skal lade den ene definere, hvordan alle andre skal arbejde. Men den eneste måde at blive klogere på, hvad der virker, er ved at teste sig frem; der findes ikke lige nogen guidebog, man kan slå op i,« siger Michael Uhrenholt.