De 10 mest læste artikler på Lederstof.dk i 2020

31. december 2020

Se hvad andre ledere har klikket ind på, siden Lederstof.dk blev lanceret.

Gå til Action card
Siden Lederstof.dk blev lanceret i oktober, har vi forsøgt at klæde danske ledere på med ny viden, konkrete værktøjer og perspektiver fra andre ledere på alle niveauer.

Det lykkes, fortæller I os, og vi glæder os til at fortsætte missionen i 2021.

Vi har, i sagens natur, skrevet en del om corona, om nedlukningerne, og om hvad krisen har betydet for ledere (Hint: Det var hverken rart i første eller anden omgang). Men det er faktisk ikke de artikler, I har læst mest.

Her er top 10 – i omvendt rækkefølge:

10.

Rane Willerslev

»Det er sgu lige så livsfarligt at rende rundt på Nationalmuseet som at slås med bjørne i Sibirien«

Rane Willerslev møder ikke længere slanger, bjørne og krigeriske stammefolk. Til gengæld ryger han indimellem ud i verbale slagsmål. Lederen af Nationalmuseet har måttet lære at dæmpe sin utålmodighed og tøjle sin idéstrøm, og så anbefaler han alle ledere at tage ved lære af stenalderens jæger-samler-folk.

Læs artiklen her.

9.

Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør i DSV

Transportgigantens topchef slukker for følelserne, når han køber en konkurrent for 35 millarder kroner

Jens Bjørn Andersen er ansvarlig for 55.000 medarbejdere og en omsætning tæt på 100 milliarder kroner. Jobbet som topchef i DSV fylder meget, men det må ikke fylde det hele.

Læs artiklen her.

8.

5 gode råd: Sådan motiverer du dig selv

Som leder er du sikkert god til at motivere andre, men hvem motiverer dig? Det gør du selv! Få de fem bedste råd til at motivere dig selv af ledelsesekspert Tudi Langkjær Larsen.

Læs artiklen her.

7.

Julefrokosten er aflyst - sådan kan du alligevel give dine medarbejdere en god oplevelse

Coronarestriktionerne betyder, at mange aflyser årets firmajulefrokost. Så hvad gør du som leder, der gerne vil sikre trivsel og sammenhængskraft blandt dine folk? Her er inspiration fra en række virksomheder til, hvad du kan gøre.

Læs artiklen her.

6.

Steen Hildebrandt

Her er 8 aktuelle trends inden for ledelse, du bør kende

Hvad kendetegner ledelsesopgaven lige nu og i den nærme fremtid? Vi har spurgt Steen Hildebrandt, der er ekspert i ledelse og professor emeritus ved Aarhus Universitet. Han har otte bud på tendenser i ledelse, enhver moderne leder bør kende.

Læs artiklen her.

5.

Mads Nipper: »Jeg kunne simpelthen ikke sige nej« 

Ved årsskiftet står koncernchef Mads Nipper over for et jobskifte, hvor Grundfos bliver erstattet med Ørsted, og endnu gang kastes han ud i en branche, han ikke ved meget om. For Mads Nipper er det altafgørende at tage modige beslutninger både for sig selv og den virksomhed, man står i spidsen for.

Læs artiklen her.

4.

Martin Thorborg på en sofa hos virksomheden Dinero. Martin Thorborg har ikke sit eget kontor.

Martin Thorborg om ledelse: »Medarbejdernes adfærd kommer et sted fra, og det er fra chefen« 

Iværksætter og direktør Martin Thorborg beskriver sig selv som en tillidsfuld og ærlig leder, der gør en dyd ud af at være fysisk til stede blandt sine medarbejdere. Nu har coronakrisen vendt op og ned på hans arbejdsliv, og i en alder af 50 år har han skullet nytænke sit lederskab.

Læs artiklen her.

3.

værktøj, motivation, lederstof, ledelse, dkledelse, lederne

7 gode råd: Sådan motiverer du dine medarbejdere

Som leder afhænger dine resultater af, at du kan få andre til at præstere ─ men uden motivation og drivkraft, ingen præstation. Så hvordan gør du? Ledelseskonsulent Tudi Langkjær Larsen giver syv gode råd.

Læs artiklen her.

2.

Lars Fruergaard jørgensen, Novo nordisk, Årets Leder, lederne, dkledelse, lederstof, Ledelsens Dag, ulla hinge thomsen, bodil nordestgaard ismiris

Årets leder 2020: »Jeg er aldrig blevet skuffet over, hvad folk kan«

Da Lars Fruergaard Jørgensen var barn, blev han sat til at skifte dæk og fodre grise uden altid at vide hvordan, man gjorde. I dag leder han Danmarks mest værdifulde virksomhed efter devisen tillid under ansvar. Hans fokus på tillid og bæredygtighed er nogle af de ledelsesværdier, der har gjort, at han i dag kan kalde sig Årets Leder 2020.

Læs artiklen her.

1.

Lars Matjeka

Topchefen røg ud: Sådan kommer han videre

Da Lars Sander Matjeka pludselig blev fyret som CEO for Aller, havde han brug for at lukke helt ned. Ingen møder. Ingen telefonopkald. Nu skal han lande et nyt topjob.

Læs artiklen her.

I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.