Her er de nominerede til Årets Leder 2022

Foto Christian Als
13. October 2022

To kvinder og to mænd kan løbe med landets fornemste lederpris. De fire topchefer har alle leveret ekstraordinære resultater og er kendetegnet ved hver deres personlige og reflekterede ledelsesstil.

De nominerede til Årets Leder 2022: Jesper Hjulmand, Sheela Søgaard, Jeppe Rindom og Nana Bule
Jesper Hjulmand, Sheela Søgaard, Jeppe Rindom og Nana Bule er de fire nominerede til prisen som Årets Leder 2022. Foto: Christian Als
Gå til Action card

Det bliver enten Nana Bule, Jeppe Rindom, Sheela Søgaard eller Jesper Hjulmand, der bliver kåret til Årets Leder 2022.

Det står klart efter, at Lederne har offentliggjort de fire nominerede til prisen, der i år uddeles for 21. gang. 

De fire nominerede er udvalgt af en jury, bestående af markante ledere og ledelseseksperter, efter en proces, hvor medarbejdere og ledere fra hele landet har haft mulighed for at indstille de topchefer, de ser allermest op til. 

Sidste år var det træner for herrelandsholdet i fodbold Kasper Hjulmand, der modtog prisen, og i årene forinden var det Novo Nordisks CEO, Lars Fruergaard, og den senere Ørsted-direktør Mads Nipper.

Fælles for de fire nominerede til årets pris er, at de har en meget personlig ledelsesstil, og at de evner at gå forrest, også når det handler om bæredygtighed og diversitet. 

Nana Bule er CEO for Microsoft Danmark, hvor omsætningen er fordoblet, siden hun trådte til i 2019. Hun er samtidig en meget markant stemme, når det gælder klima og ligestilling, blandt andet med budskabet om, at kvinder skal fylde meget mere – også på ledelsesgangene.

Ifølge lederjuryen gør hun det hele "med en nærværende og åben ledelsesstil, med stort fokus på tilgængelighed og altid med en brændende passion for at motivere og udvikle".

Jeppe Rindom stiftede i 2015 it-virksomheden Pleo, der på rekordtid har spredt sig til en lang række markeder, og som er vokset voldsomt, både målt på antallet af kunder og medarbejdere. Som CEO for virksomheden er han aktivt gået ind i den politiske debat om, hvordan vi løser udfordringen med at tiltrække højtuddannede medarbejdere til Danmark, og hvordan vi sikrer gode rammevilkår for iværksættervirksomheder.

Han betragter sine kolleger hos PLEO som hele mennesker og ikke bare som arbejdskraft, og ifølge juryen er han "beviset på, hvordan en inkluderende og åben ledelse kan skabe gode resultater - selv i en så konkurrencepræget verden som tech-branchen".

Sheela Søgaard er som CEO i arkitektvirksomheden BIG en af de afgørende årsager til, at virksomheden de senere år har oplevet en bemærkelsesværdig vækst, og er gået fra at være en lille dansk tegnestue til et verdenskendt mega-brand.

Ifølge juryen er Sheela Søgaard "indbegrebet af en rollemodel, der beviser, at kvinder selvfølgelig også kan være partnere og ledere i store internationale virksomheder".

Jesper Hjulmand er CEO i Andel og står dermed i spidsen for en af landets største energi- og fibernetkoncerner. I en verden, hvor intet er, som det plejede at være, kræver det en leder af en helt særlig støbning, og sådan en er Jesper Hjulmand. 

Ifølge juryen repræsenterer Jesper Hjulmand "en moderne ledelsesstil, hvor ærlighed, selvindsigt og positivitet er i højsædet. Under hans ledelse satser Andel massivt og investerer betydelige milliardbeløb i den grønne omstilling, samtidig med, at han kæmper for ligestilling og har 42 procent kvinder i sin egen bestyrelse".

Ifølge direktør for Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris, der sidder i lederjuryen, har de fire nominerede topchefer det til fælles, at de ikke kun har fokus på bundlinjen:

»Det er fire nominerede, som er ekstremt dygtige, og som ved, at der skal skabes økonomiske resultater. Men det er ikke det eneste, de lykkes med. De driver bæredygtig ledelse, hvor fokus også er på den værdi, de skaber for deres medarbejdere, for kunderne, for miljøet og klimaet. Dermed er de forbilleder, som vi gerne vil hylde,« siger hun.

Ledernes administrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris overrækker prisen Årets Leder 2021 til Kasper Hjulmand.
Kasper Hjulmand blev Årets Leder i 2021. Ledernes adm. direktør Bodil Nordestgaard Ismiris overrækker her prisen til landstræneren.

Sidste års vinder af prisen som Årets Leder, fodboldlandstræner Kasper Hjulmand, sender en anerkendende hilsen til de nominerede:

»Kæmpestort tillykke til jer alle fire. Til Sheela, til Nana, til Jesper, til Jeppe. I har alle gjort det fremragende, og jeg ønsker jer held og lykke ikke bare med prisen, men også med jeres fremtidige virke. Disciplinen ledelse er vigtig, ikke bare for at skabe resultater, men også for at skabe forbedringer i verden, og der er rigtigt meget at gøre.«

Hvilken af de fire nominerede, der ender med at blive kåret til Årets Leder, bliver afsløret ved konferencen Ledelsens Dag 24. november.

Alle ledere og ledelses-interesserede kan deltage gratis i den digitale udgave af konferencen og møde blandt andre Siemens’ bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe, tidligere statsminister Helle Thorning- Schmidt, Tivolis direktør Susanne Mørch Koch og Novo-direktøren Thomas Senderovitz, der har startet sin egen hjælpeorganisation for at støtte ukrainske flygtninge.

Tidligere vindere af prisen som Årets Leder

2021: Træner for fodboldlandsholdet, Kasper Hjulmand
2020: CEO Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk
2019: CEO Mads Nipper, Grundfos
2018: Direktør Lasse Rich Henningsen, Musikkens Hus
2017: CEO Niels Buus, GomSpace
2016: Direktør Marianne Benzon Nielsen, Børnecancerfonden
2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
2013: Administrerende direktør Niels Duedahl, energi- og teleskabet SE
2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
2010: CEO Christian Clausen, Nordea
2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret
2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems
2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk
2006: Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego
2005: Koncernchef Henning Dyremose, TDC
2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss
2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma
2002: Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen
Fold ud

Lederjuryen

Årets lederjury, som skal udvælge vinderen blandt de fem nominerede ledertalenter, består i år af seks stærke lederprofiler, som alle beskæftiger sig med ledelse fra forskellige perspektiver:

  • Bjarne Corydon, tidligere finansminister samt adm. direktør og chefredaktør på Dagbladet Børsen
  • Eva Zeuthen, partner i rekrutterings- og rådgivningsfirmaet Zeuthen Storm
  • Thomas Senderovitz, Senior Vice President Data Science, Novo Nordisk
  • Christian Jensby, partner i Deloitte
  • Pia Søltoft, forfatter, præst og ledelsescoach
  • Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne
Fold ud