Valgte at være 100 procent åben
Sofie Henriksen har selv oplevet, at spiseforstyrrelser, lige som meget anden psykisk sygdom, kan være stærkt tabuiseret. Men hun har valgt at være åben omkring sin historik, fordi hun håber, at hendes fortælling kan være med til at inspirere andre ledere til at sætte sig mere ind i, hvordan de kan håndtere medarbejdere, der er ekstra sårbare og har det psykisk svært. For dem bliver der efter alt at dømme kun flere af.
»Alle undersøgelser viser, at mentale udfordringer er et stigende samfundsproblem, men på mange arbejdspladser har man måske endnu ikke helt lært, hvordan vi snakker om det, eller hvordan vi håndterer det,« siger Sofie Henriksen.
Meget tidligt i karrieren fandt hun ud af med sig selv, at den eneste måde, hun kunne håndtere sygdommen på i sit arbejdsliv, var at tale højt om den.
»Jeg er en person, som er rigtig dårlig til at sætte en facade op. Du kan se det på mig, hvis jeg har det skidt. Så jeg tog ret hurtigt i min lederkarriere en approach, der handler om at være 100 procent mig selv og vise min egen sårbarhed, i det håb at det vil inspirere mine medarbejdere og mine andre kolleger til at gøre det samme,« siger Sofie Henriksen.
Nogle ledere ville måske frygte et tab af autoritet, hvis de viser sig så sårbare, som du har valgt at gøre. Hvad er din egen erfaring?
»Jeg oplever faktisk præcist det modsatte. Hvis du som leder tør være åben og sårbar, er det min oplevelse, at dine medarbejdere respekterer dig endnu mere, end hvis du forsøger at opretholde en facade. Lad være med at tro, at du som chef skal være sej og ovenpå hele tiden.«