Maja Volquards Hesselholt er direktør i Food Services i ISS Danmark
Purpose

»Vi kan gøre verden bedre gennem god service«

9. juni 2021

Maja Volquards Hesselholt er drevet af at skabe magiske møder mellem mad og mennesker. Som direktør i ISS Foods brænder hun for at skabe gode serviceoplevelser dag efter dag. Med det formål tænder hun ild i øjnene på andre – og bevarer den i sine egne.

Gå til Action card

Drømmen og driverne. Formålsdrevet ledelse er for mig en konkret ledelsesstil og en naturlig del af mit lederskab. Sammen med de teams, som jeg har været en del af, har jeg skabt stærke resultater med formålsdrevet ledelse. Ud fra min erfaring ved jeg også, at det er muligt at tænde ilden i andres øjne, tiltrække og fastholde talenter og opnå følgeskab ved at lede ud fra det store purpose. Purpose er overliggeren – herunder ligger alt det, der motiverer og driver den enkelte samt den konkrete plan, der fører til drømmen. Når du har fortællingen, strategien og det store formål på plads, kan du lettere skabe begejstring og involvering.

Maja Volquards Hesselholt er direktør i Food Services i ISS Danmark

Maja Volquards Hesselholt, f. 1978

Direktør, Food Services i ISS Danmark, ISS Facility Services A/S, siden 2017.

Tidligere direktør i familievirksomheden Tholstrup Group, der driver 10 restauranter.

Bestyrelsesmedlem i Trinity Hotel & Konference Center.

Uddannet Marketing Economist. Executive management program fra INSEAD. Uddanner sig løbende inden for ledelse, strategi og forretningsudvikling. Senest har hun taget uddannelsen Personal Leadership, Business Development, and Customer Driven Innovation ved CBS Executive (2019).

Fold ud

Naturligt formålsdreven. Jeg startede som ung i service- og restaurationsbranchen og har taget rejsen fra værtinde til direktør i en af Danmarks ældste restaurationsvirksomheder, Tholstrup. Helt naturligt arbejdede jeg formålsdrevet, og vores purpose var at skabe det lille magiske øjeblik i samspillet mellem mad og mennesker. Her blev det også klart for mig, at gode serviceoplevelser starter med et højt engagement i teamet. Uanset om du gør rent, laver maden eller på anden vis servicerer gæsterne, skal hele teamet tale ind i samme purpose for at kunne skabe den gode serviceoplevelse dag efter dag. Jeg oplevede, at den formålsdrevne ledelse gav os et fælles sprog.

Den gode serviceoplevelse. I dag er det stadig den gode service, jeg fokuserer på. ISS Danmark driver 250 kantiner, og her er frokosten det lille magiske øjeblik og afbræk, hvor du har tid til at tale med kollegerne, få energi af den sunde mad og skabe kulturel sammenhængskraft. Samtidig tror jeg på, at vi kan gøre verden bedre igennem gode serviceoplevelser. Smil avler smil, og det empatiske møde mellem mennesker gør, at vi kan træffe bedre menneskelige og forretningsmæssige beslutninger. Fra jeg var barn, har jeg oplevet mødet mellem mennesker og mad som betydningsfuldt. Jeg kommer ud af en landmandsfamilie, hvor maden var et særligt samlingspunkt.

Maja Volquards Hesselholt er direktør i Food Services i ISS Danmark
Purpose er en stor driver for mig, og det ville være utrolig svært at arbejde i en virksomhed, hvis purpose ikke harmonerer med mit eget. Jeg er passioneret omkring mit arbejde som leder, og jeg ønsker at inspirere andre.  Jeg kigger jævnligt min kalender igennem og ser på, om det, der optager min tid, også er det, der skaber de rigtige resultater, og om det giver mig energi. Foto: Christian Als

Verdensmål. ISS har et overordnet purpose, der lyder Connecting People and Places to Make The World Work Better. Det taler ind i det samarbejde, vi har med vores kunder omkring vores kerneydelser. Vi arbejder desuden med forskellige bæredygtighedsinitiativer bredt i ISS – og i Food Services samarbejder vi blandt andet med madspilds-appen To Good To Go. Da vi lancerede dette initiativ, var det med udgangspunkt i det store formål for vores kunder, vores kolleger og ISS. Vores kunder og kolleger kan redde et måltid ved at tage det med hjem fra kantinen. Det taler både ind i verdensmål 12 (ansvarligt forbrug og produktion) og 17 (partnerskaber for handling). En stærk fortælling, som også taler ind i mit eget purpose.

Passion og balance i livet. Purpose er en stor driver for mig, og det ville være utrolig svært at arbejde i en virksomhed, hvis purpose ikke harmonerer med mit eget. Jeg er passioneret omkring mit arbejde som leder, og jeg ønsker at inspirere andre. Jeg kigger jævnligt min kalender igennem og ser på, om det, der optager min tid, også er det, der skaber de rigtige resultater, og om det giver mig energi. Generelt handler det om at have balance i livet, at nyde hverdagen og de helt små ting. For mig er det – ikke overraskende – maden og det at spise sammen med familien. Jeg sparrer desuden med min mentor, Anja Monrad (nomineret til Årets leder 2020, red.), som selv er meget formålsdrevet i sin ledelsesstil. Og så har jeg for nyligt taget en efteruddannelse på CBS for at søge ny viden, inspiration og andre perspektiver.

Mål og formål. Det er i de mest pressede perioder, at jeg gør en ekstra indsats for at fastholde den formålsdrevne ledelse. Jeg kan blive utålmodig og få en umiddelbar lyst til at øge kontrollen, men jeg ved, at det ikke fungerer på den lange bane. Nogle ser mål og formål som modsætninger, men jeg ser mulighederne i krydsfeltet mellem KPI’er og purpose. Det handler om, hvordan jeg som leder involverer mit team og kommunikerer det, vi skal opnå sammen. For mig handler det især om at være nysgerrig, støttende og tillidsfuld over for mit team. Jeg har ikke alle svarene og løsningerne, men jeg ved, at vi kan finde dem sammen som team og organisation.

Andre artikler om purpose

Eva Secher kigger ind i kameraet

Eva Secher er leder på samfundets yderste kant: »Personligt leder jeg ikke efter lykken, jeg leder mere efter mening«

Du skal kun blive leder, hvis du har ambitioner om at gøre en forskel, mener Eva Secher, der er direktør for Mændenes Hjem på Vesterbro i København. Hun går hver dag på arbejde for at gøre livet lidt mere tåleligt for hjemløse, stofmisbrugere og andre udsatte borgere.
9 min.
Sofie Irgens er Head of Business Unit Burner Components hos Danfoss
Purpose

»Hvis du ikke har et klart formål, bliver du for langsom i din reaktion«

Sofie Irgens har med en fortid i vindindustrien lært, hvad et formål på den helt store grønne klinge kan gøre for motivationen. I dag skaber hun forandringer i ”det sorteste hjørne” af Danfoss.
6 min.
Susan er mentor for Àstridur

Få dig en mentor eller en mentee - det udvikler dig som leder

Àstridur er mentee. Susan er hendes mentor. De kendte ikke hinanden på forhånd, men de får begge meget ud af mentorskabet, og det er der en god forklaring på, mener en ekspert i mentorskab.
7 min.
Camilla Kjems er mediechef hos Aller
Purpose

»Det giver en ro at vide, hvad min plads i livet er«

Mediechef hos Aller Camilla Kjems har arbejdet med purpose, før det blev moderne. Først formulerede hun sit personlige purpose, og de sidste fem år har hun også arbejdet med purpose på et strategisk plan.
6 min.
Hvis du ikke har purpose i dag er du irrelevant i morgen
PURPOSE

»Hvis du ikke har purpose i dag, er du irrelevant i morgen«

"The Big Why", "purpose" eller formål er en stærk ledelsestrend og et vigtigt konkurrenceparameter både i forhold til kunder og medarbejdere. Det er ikke længere nok at tjene penge – du skal også kende dit eget og din organisations ”hvorfor”.
7 min.
Ole Krogh Petersen er administrerende direktør i Danica Pension
Purpose

»Purpose er følelsen af: ”Jeg gør en forskel”. Den kan du ikke diktere«

Hvordan gør man et umiddelbart kedeligt emne som pension nærværende og meningsfyldt? Ole Krogh Petersen valgte som topchef i Danica Pension det, der lå lige for, og i dag spørger hans medarbejdere af sig selv, hvordan en handling hænger sammen med virksomhedens purpose.
5 min.