Maja Volquards Hesselholt er direktør i Food Services i ISS Danmark
Purpose

»Vi kan gøre verden bedre gennem god service«

9. juni 2021

Maja Volquards Hesselholt er drevet af at skabe magiske møder mellem mad og mennesker. Som direktør i ISS Foods brænder hun for at skabe gode serviceoplevelser dag efter dag. Med det formål tænder hun ild i øjnene på andre – og bevarer den i sine egne.

Gå til Action card

Drømmen og driverne. Formålsdrevet ledelse er for mig en konkret ledelsesstil og en naturlig del af mit lederskab. Sammen med de teams, som jeg har været en del af, har jeg skabt stærke resultater med formålsdrevet ledelse. Ud fra min erfaring ved jeg også, at det er muligt at tænde ilden i andres øjne, tiltrække og fastholde talenter og opnå følgeskab ved at lede ud fra det store purpose. Purpose er overliggeren – herunder ligger alt det, der motiverer og driver den enkelte samt den konkrete plan, der fører til drømmen. Når du har fortællingen, strategien og det store formål på plads, kan du lettere skabe begejstring og involvering.

Maja Volquards Hesselholt er direktør i Food Services i ISS Danmark

Maja Volquards Hesselholt, f. 1978

Direktør, Food Services i ISS Danmark, ISS Facility Services A/S, siden 2017.

Tidligere direktør i familievirksomheden Tholstrup Group, der driver 10 restauranter.

Bestyrelsesmedlem i Trinity Hotel & Konference Center.

Uddannet Marketing Economist. Executive management program fra INSEAD. Uddanner sig løbende inden for ledelse, strategi og forretningsudvikling. Senest har hun taget uddannelsen Personal Leadership, Business Development, and Customer Driven Innovation ved CBS Executive (2019).

Fold ud

Naturligt formålsdreven. Jeg startede som ung i service- og restaurationsbranchen og har taget rejsen fra værtinde til direktør i en af Danmarks ældste restaurationsvirksomheder, Tholstrup. Helt naturligt arbejdede jeg formålsdrevet, og vores purpose var at skabe det lille magiske øjeblik i samspillet mellem mad og mennesker. Her blev det også klart for mig, at gode serviceoplevelser starter med et højt engagement i teamet. Uanset om du gør rent, laver maden eller på anden vis servicerer gæsterne, skal hele teamet tale ind i samme purpose for at kunne skabe den gode serviceoplevelse dag efter dag. Jeg oplevede, at den formålsdrevne ledelse gav os et fælles sprog.

Den gode serviceoplevelse. I dag er det stadig den gode service, jeg fokuserer på. ISS Danmark driver 250 kantiner, og her er frokosten det lille magiske øjeblik og afbræk, hvor du har tid til at tale med kollegerne, få energi af den sunde mad og skabe kulturel sammenhængskraft. Samtidig tror jeg på, at vi kan gøre verden bedre igennem gode serviceoplevelser. Smil avler smil, og det empatiske møde mellem mennesker gør, at vi kan træffe bedre menneskelige og forretningsmæssige beslutninger. Fra jeg var barn, har jeg oplevet mødet mellem mennesker og mad som betydningsfuldt. Jeg kommer ud af en landmandsfamilie, hvor maden var et særligt samlingspunkt.

Maja Volquards Hesselholt er direktør i Food Services i ISS Danmark
Purpose er en stor driver for mig, og det ville være utrolig svært at arbejde i en virksomhed, hvis purpose ikke harmonerer med mit eget. Jeg er passioneret omkring mit arbejde som leder, og jeg ønsker at inspirere andre.  Jeg kigger jævnligt min kalender igennem og ser på, om det, der optager min tid, også er det, der skaber de rigtige resultater, og om det giver mig energi. Foto: Christian Als

Verdensmål. ISS har et overordnet purpose, der lyder Connecting People and Places to Make The World Work Better. Det taler ind i det samarbejde, vi har med vores kunder omkring vores kerneydelser. Vi arbejder desuden med forskellige bæredygtighedsinitiativer bredt i ISS – og i Food Services samarbejder vi blandt andet med madspilds-appen To Good To Go. Da vi lancerede dette initiativ, var det med udgangspunkt i det store formål for vores kunder, vores kolleger og ISS. Vores kunder og kolleger kan redde et måltid ved at tage det med hjem fra kantinen. Det taler både ind i verdensmål 12 (ansvarligt forbrug og produktion) og 17 (partnerskaber for handling). En stærk fortælling, som også taler ind i mit eget purpose.

Passion og balance i livet. Purpose er en stor driver for mig, og det ville være utrolig svært at arbejde i en virksomhed, hvis purpose ikke harmonerer med mit eget. Jeg er passioneret omkring mit arbejde som leder, og jeg ønsker at inspirere andre. Jeg kigger jævnligt min kalender igennem og ser på, om det, der optager min tid, også er det, der skaber de rigtige resultater, og om det giver mig energi. Generelt handler det om at have balance i livet, at nyde hverdagen og de helt små ting. For mig er det – ikke overraskende – maden og det at spise sammen med familien. Jeg sparrer desuden med min mentor, Anja Monrad (nomineret til Årets leder 2020, red.), som selv er meget formålsdrevet i sin ledelsesstil. Og så har jeg for nyligt taget en efteruddannelse på CBS for at søge ny viden, inspiration og andre perspektiver.

Mål og formål. Det er i de mest pressede perioder, at jeg gør en ekstra indsats for at fastholde den formålsdrevne ledelse. Jeg kan blive utålmodig og få en umiddelbar lyst til at øge kontrollen, men jeg ved, at det ikke fungerer på den lange bane. Nogle ser mål og formål som modsætninger, men jeg ser mulighederne i krydsfeltet mellem KPI’er og purpose. Det handler om, hvordan jeg som leder involverer mit team og kommunikerer det, vi skal opnå sammen. For mig handler det især om at være nysgerrig, støttende og tillidsfuld over for mit team. Jeg har ikke alle svarene og løsningerne, men jeg ved, at vi kan finde dem sammen som team og organisation.

I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.