Den nye organisationsstruktur er en levende organisme
Den store udfordring er, hvordan du formår både at redde klimaet og drive en forretning.
Annemarie Meisling har ikke løsningen, men hun er af den overbevisning at for at finde vejen dertil, er der brug for at løfte i flok og være gode til at udnytte de mange kompetencer, der i en virksomhed.
»Det er kernen. Vi bliver nødt til at få alle medarbejdere i virksomheden i spil. Det er fortid med en gammel organisationsstruktur, hvor vi havde en trekant med en topledelse, der i virkeligheden satte alting i gang og så håbede på, at alle udførte deres idéer«, fortæller hun.
I stedet ser hun fremtidens virksomhed som et træ. Trætoppen er virksomhedens formål, stammen er de teams og den store organisation, vi skal trække på, og rødderne er det indre liv både som leder og medarbejder, som vi skal værne om og give næring.
»Jeg tror meget mere på, at vi skal kigge på virksomheder som en organisme, der trækker på den mangfoldighed, der er i jorden, og den mangfoldighed, der er inde i træet. Jeg synes, at det er en god metafor for, hvad det er, vi skal kunne«.
»Vi skal kunne skabe virksomheder, der er robuste, innovative og agile«, siger Annemarie Meisling.
Hos Chr. Hansen har de konkret haft succes med at tænke medarbejdere mere ind i idéfasen, så de kan være med til at komme med de gode løsninger og føle, at de er en del af et større formål.
»Vi har lavet nogle innovations-bootcamps, hvor folk har fået lov til at komme med de bedste idéer til at blive mere klimavenlige og bæredygtige«.
»Så har vi lavet en simpel struktur, hvor de idéer, der er nemme at implementere og samtidig giver den største impact, går videre«, siger Annemarie Meisling.