Annemarie Meisling er Senior Director i Corporate Affairs hos Chr. Hansen og var keynote speaker til Ledelsens dag i 2020
Annemarie Meisling er Senior Director i Chr. Hansen og én af hovedtalerne på Ledelsens Dag.
Annemarie Meisling om bæredygtig ledelse:

»Vi skal turde at vise, at vi selv har fejl som ledere«

Foto Christian Als
20. november 2020

I cirka 20 år har Senior Director i Corporate Affairs hos Chr. Hansen, Annemarie Meisling, beskæftiget sig med bæredygtighed. Ifølge hende er én af løsningerne at gentænke den klassiske organisationsstruktur og løfte i flok.

Gå til Action card

»Jeg vil hellere kritiseres af nogle, der synes, det er for dårligt, at jeg kun nåede 80 procent af min målsætning for at reducere min klimapåvirkning, end jeg vil stå til regnskab over for mine børnebørn om 25 år, som siger: ”Hvorfor gjorde du ikke noget dengang, der stadig var tid til det?”«.

Sådan lyder det fra Annemarie Meisling, der er Senior Director i Corporate Affairs hos Chr. Hansen, under hendes oplæg til Ledelsens Dag.

Hun mener, at det er langt bedre, at du som leder laver målsætninger for bæredygtighed, der måske ikke altid lykkes, end slet ikke at handle.

»For så snart du gør det, så begynder der at komme et større fokus på det«, siger hun.

Den nye organisationsstruktur er en levende organisme

Den store udfordring er, hvordan du formår både at redde klimaet og drive en forretning.

Annemarie Meisling har ikke løsningen, men hun er af den overbevisning at for at finde vejen dertil, er der brug for at løfte i flok og være gode til at udnytte de mange kompetencer, der i en virksomhed.

»Det er kernen. Vi bliver nødt til at få alle medarbejdere i virksomheden i spil. Det er fortid med en gammel organisationsstruktur, hvor vi havde en trekant med en topledelse, der i virkeligheden satte alting i gang og så håbede på, at alle udførte deres idéer«, fortæller hun.

I stedet ser hun fremtidens virksomhed som et træ. Trætoppen er virksomhedens formål, stammen er de teams og den store organisation, vi skal trække på, og rødderne er det indre liv både som leder og medarbejder, som vi skal værne om og give næring.

»Jeg tror meget mere på, at vi skal kigge på virksomheder som en organisme, der trækker på den mangfoldighed, der er i jorden, og den mangfoldighed, der er inde i træet. Jeg synes, at det er en god metafor for, hvad det er, vi skal kunne«.

»Vi skal kunne skabe virksomheder, der er robuste, innovative og agile«, siger Annemarie Meisling.

Hos Chr. Hansen har de konkret haft succes med at tænke medarbejdere mere ind i idéfasen, så de kan være med til at komme med de gode løsninger og føle, at de er en del af et større formål.

»Vi har lavet nogle innovations-bootcamps, hvor folk har fået lov til at komme med de bedste idéer til at blive mere klimavenlige og bæredygtige«.

»Så har vi lavet en simpel struktur, hvor de idéer, der er nemme at implementere og samtidig giver den største impact, går videre«, siger Annemarie Meisling.

Turde vise sine fejl

Hvis du som leder skal have succes med at bruge den mangfoldighed, der er i din virksomhed, skal du give noget af dig selv, mener Annemarie Meisling.

»Det gør vi ved at skabe tillid, men også psykologisk tryghed. Ved at turde at vise, at vi selv har fejl som ledere og vise vores egen sårbarhed«.

»Kun ved at acceptere, at vi alle sammen har fejl, kan vi få medarbejderne til at bringe de her fejl til bordet, så vi kan lære af dem«, fortæller hun.

Under coronakrisen er Annemarie Meisling blevet endnu mere opmærksom på, hvor afgørende det er, at du som leder sørger for at række ud til medarbejderne, vise sårbarhed og gør det klart for dem, hvad deres formål er.

»Nu hvor folk arbejder rigtig meget hjemmefra og ikke har den daglige tilknytning til arbejdet, er det endnu vigtigere, at de føler sig motiveret af det formål, som virksomheden kan give dem, og at de føler sig som et led i et stort fællesskab og kan gøre en forskel«.

»Jeg tror, at vi som mennesker har behov for at se mening i det, vi laver, og få lov til at gøre en forskel«, siger hun.

Gik du glip af Ledelsens Dag 2022?
Ledelsens Dag 2022

Her er alt det, du (måske) gik glip af til Ledelsens Dag 2022

Vi har samlet alt det spændende, der skete på Ledelsens Dag, så du kan få et overblik lige her.
12 min.
Ledelsens Dag 2021
LEDELSENS DAG 2021

Her er alt det, du (måske) gik glip af til Ledelsens Dag 2021

Vi har samlet alt det spændende, der skete på Ledelsens Dag, så du kan få et overblik her.
Helle Østergaard Kristiansen er CEO i Danske Commodities og er nomineret til Årets Leder 2021
nomineret til årets leder 2021

Hun blev selv vist en kæmpe tillid. Nu har hun baseret hele sin ledelsesstil på det

Helle Østergaard Kristiansen har brudt glasloftet i energisektoren og er kåret til den 25. mest indflydelsesrige forretningskvinde i verden - fordi andre har vist hende en kæmpe tillid. Som topchef for Danske Commodities er hun derfor allermest optaget af selv at give ansvar og tillid til sine medarbejdere. Helle Østergaard Kristiansen er nomineret til Årets Leder 2021.
12 min.
Årets Leder 2021

Her er de nominerede til Årets Leder 2021

Lederne uddeler i år for 20. gang prisen som Årets Leder og kan nu afsløre dette års nominerede, som alle er kendetegnet ved at have leveret ekstraordinære resultater - inden for vidt forskellige områder og på hver deres måde.
3 min.
Per Bank er nomineret som Årets Leder 2021
Nomineret til Årets Leder 2021

Per Bank: »Jeg siger tingene, som de er - uanset budskabet«

Med et nej tak til hjælpepakker, en hjælpende hånd til underleverandørerne og løbende forsyning af alt fra leverpostej til toiletpapir viste Salling Group sit sande ansigt, da Corona-krisen lammede Danmark. Det har givet en enorm stolthed blandt de 55.000 ansatte i Føtex, Bilka, Netto og resten af koncernen, konstaterer topchefen Per Bank. Han er blandt de nominerede til Årets Leder.
11 min.
Herrelandsholdets træner, Kasper Hjulmand, er kåret til Årets Leder 2021.
nomineret til årets leder 2021

»Al god ledelse starter med at vide så meget, som muligt, om dig selv«

Kasper Hjulmand har sammen med landsholdet skabt en succes og en fortælling, der er endnu større end de flotte resultater på banen. Bag succesen gemmer sig en strategi, en brutalt ærlig ledelsesform og tydelige værdier, som landstræneren definerede allerede inden han overtog posten. Han er blandt de nominerede til Årets Leder.
12 min.
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.