En divers medarbejdergruppe
Ifølge HR-konsulent Michael Hedemann går man som virksomhed glip af mange fordele, hvis man vælger seniorerne fra. Blandt andet en øget diversitet.
»Diversitet handler jo ikke blot om køn, men også om alder. De ældre kan noget, som de yngre ikke kan. Og omvendt.«
Hvad for eksempel?
»Mange af vores unge medarbejdere havde nærmest ikke prøvet at skulle sige nej til en kunde, før der udbrød krig i Europa, og inflationen begyndte at buldre derudaf. De tider har de ældre medarbejdere til gengæld oplevet før. Og derfor kan de være gode at sparre med.«
Derudover kan det også skade virksomhedens image, mener Michael Hedemann, hvis den åbenlyst kun går efter medarbejdere under 40. For slet ikke at tale om, at de yngre medarbejdere langt oftere skifter job end de ældre, pointerer han.
Hvordan sikrer I jer, at I ikke presser dem, der nærmer sig pensionsalder, til at blive længere tid på arbejdsmarkedet, end de egentlig har lyst til?
»Ved hele tiden at have den her dialog om, hvad der er det rigtige for den enkelte. Så længe vedkommende har lysten og motivationen – og selvfølgelig leverer på sine opgaver – så fortsætter vi samarbejdet. Men når tiden at inde til at stoppe, så respekterer vi selvfølgelig det og sørger for, at vedkommende bliver sendt godt afsted på pension.«
Men den tid er hverken kommet for Ilse Pahlke Møller eller Lars Christian Hansen.
»Det kommer an på, hvordan man har det fysisk og psykisk. Men lige nu kan jeg slet ikke se det for mig (at gå på pension, red.),« griner Ilse Pahlke Møller, der snart runder de 70.
»Jeg kan stadig godt lide det her,« siger Lars Christian Hansen. »Men det kommer jo før eller siden. Måske et par år. Så er det tid. Men lige nu skal jeg tilbage til arbejdet. Det er bare at lukke maskinen op og se, hvad der ligger og venter.«