Nana Bule, adm. direktør, Microsoft Danmark til Ledelsens Dag 2020
Nana Bule er administrerende direktør i Microsoft i Danmark og én af hovedtalerne på Ledelsens Dag.
Nana Bule fra Microsoft:

»Den måde, vi har drevet vores virksomheder på i 2020, er faktisk den måde, vi bør drive vores virksomheder på«

Foto Christian Als
20. november 2020

Coronakrisen har vendt op og ned på arbejdslivet med mere hjemmearbejde og langt færre erhvervsrejser. Det bør ledere holde fast i, mener administrerende direktør for Microsoft i Danmark, Nana Bule. For der er store besparelser at hente for både virksomhederne og klimaet.

Gå til Action card

For nylig lavede Microsoft en undersøgelse af, hvor mange virksomheder, der har en politik for hjemmearbejde. 86 procent svarede ja. Sidste år lå det tal på 15 procent.

For Nana Bule, der er Administrerende direktør i Microsoft i Danmark, er det et godt billede på, hvordan coronakrisen har accelereret udviklingen i de danske virksomheder. Og står det til hende, bør ledere holder fast i den øgede digitalisering og nye arbejdsstruktur.

»Der er store besparelser at hente ved at arbejde på denne måde, men også en kæmpe gevinst for vores klima. CEO i Grundfos, Mads Nipper, var ude i Børsen og sige, at Grundfos sparer 30 millioner kroner om måneden på at rejse og transportere sig mindre«, siger hun i sit oplæg på Ledelsens dag og fortsætter:

»Potentielt kan der i alt være et bidrag til vores 2030-ambition på helt op imod 2,5 til 3 millioner tons CO2 bare ved at arbejde og agere anderledes i en erhvervsmæssig sammenhæng«.

Digitalisering og bæredygtighed går hånd i hånd

Ifølge Nana Bule er det et bevis på, at bæredygtighed og digitalisering går hånd i hånd.

»Mange af de løsninger, vi skal bruge, er i digitaliseringen, og vi kan ikke komme uden om, at vi bliver nødt til at skabe en mere bæredygtig verden«.

»Den måde, vi har drevet vores virksomheder på i 2020, er faktisk den måde, vi bør drive vores virksomheder på, hvis vi skal udnytte de muligheder, der ligger i digitaliseringen – men også i at bruge digitaliseringen til at agere i forhold til bæredygtighedsagendaen«, fortæller hun.

Digitaliseringens bagside

Udviklingen har dog også en bagside. For med hjemmekontor, adskillige møder på Teams og færre sociale arrangementer er medarbejdere og ledere sat på prøve.

»Det er en helt anderledes måde at arbejde på, og vi kan se, at vores virksomhedskultur og vores tilhørsforhold er under pres i en digital verden«.

»Siloerne internt i virksomhederne vokser. Det vil sige, at vi er dygtige til at arbejde med dem, vi plejer at arbejde med, men vi er ikke så dygtige til at arbejde på tværs af organisationen«, siger hun og fortsætter:

»Og netop det at arbejde på tværs er så vigtigt, når vi står over for en krise eller nye tiltag som digitalisering eller bæredygtighed. Den nye måde at arbejde på begrænser vores likviditet og innovationskraft. Det er én af de største farer lige nu rent erhvervsmæssigt og for konkurrenceevnen«.

Så hvad kræver det som leder, hvis du skal forsøge at beholde den nye måde at drive virksomhed på, men samtidig have glade medarbejdere?

Nana Bule kommer med en række råd: Du skal som leder have og formidle en klar strategi, så medarbejderne kender den, når de sidder derhjemme og arbejder. Du skal sørge for at nedbrude de siloer, der opstår, og så skal du gøre en endnu større indsats for at skabe god energi og tillid.

»Det er måske det vigtigste lige nu. Når man sidder i sin stue og arbejder på ottende måned, er det vigtigt at få noget energi ind«.

»Vi er nødt til at bekymre os for vores medarbejderes mentale helbred. Man har en forpligtigelse som leder til at tjekke ind hos medarbejderne og skabe et rum, hvor man kan dele udfordringer og bekymringer«, fortæller hun.

Selv om Nana Bule mener, at den måde, som ledere har drevet deres virksomhed på i år, er sådan, man bør drive dem fremover, fastslår hun, at det selvfølgelig ikke bør være under helt samme tempo og arbejdspres.

»Men det at tænke i kortere cyklusser på tværs af virksomheder og accelerere digitaliseringen, det er faktisk det, der skal til, når man leder i dag. Jeg tror ikke på en rent digital verden, men en hybridmodel, hvor kontoret handler meget mere om mødefaciliteter end skrivesteder«.

»Du kan ligeså godt skrive mails derhjemme«, afslutter Nana Bule.

Jens Bjørn Andersen sidder på en stol

Årets Leder 2023 har stået i spidsen for en succes uden sidestykke

DSV’s afgående CEO, Jens Bjørn Andersen, er god til at lytte og vise tillid, men er også skånselsløs i sin jagt på performance.
20 min.
Claus Meyer kigger ud af vinduet
Ledelse med Vilje

Claus Meyer: »Jo mere du bruger af magten, des mindre ender du med at have af den«

Claus Meyer blev i 2007 opfordret til at gå af som direktør for det madimperium, han selv havde stiftet og gjort til en millionforretning. Opgaven var vokset ham over hovedet. I dag er hans rolle at gøre det, han er bedst til: at se nye muligheder, skabe engagement og føre sine ofte højtflyvende idéer ud i livet.
50 min.
Magrethe Vestager holder sin halskæde
Ledelsens dag 2023

Margrethe Vestager venter ikke på, at nogen skal give hende magten. Hun går benhårdt efter den.

Den danske EU-kommissær – og måske kommende formand for Den Europæiske Investeringsbank – har altid rakt ud efter magten, fordi hun er overbevist om, at hun kan gøre en forskel med den. Men hun har også stor respekt for magt og minder hele tiden sig selv om, at den kun er til låns.
12 min.
Årets ledere står ved siden af hinanden
Årets Leder

Her er de nominerede til Årets Leder 2023

Fire ledere har mulighed for at blive den 22. modtager af Danmarks fornemste lederpris.
2 min.
Portrætbillede af Andre Rogaczewski

AI kommer til at ændre din lederrolle – Netcompanys direktør André Rogaczewski har flere bud på hvordan

Ledere der formår at være nyskabende, har de bedste fremtidsudsigter, når AI for alvor forandrer verden. Og det kommer til at ske, siger André Rogaczewski, CEO i Netcompany. Han mener, at nogle lederjob endda kan blive mere interessante, hvis lederen udnytter de nye muligheder.
8 min.