Nana Bule, adm. direktør, Microsoft Danmark til Ledelsens Dag 2020
Nana Bule er administrerende direktør i Microsoft i Danmark og én af hovedtalerne på Ledelsens Dag.
Nana Bule fra Microsoft:

»Den måde, vi har drevet vores virksomheder på i 2020, er faktisk den måde, vi bør drive vores virksomheder på«

Foto Christian Als
20. november 2020

Coronakrisen har vendt op og ned på arbejdslivet med mere hjemmearbejde og langt færre erhvervsrejser. Det bør ledere holde fast i, mener administrerende direktør for Microsoft i Danmark, Nana Bule. For der er store besparelser at hente for både virksomhederne og klimaet.

Gå til Action card

For nylig lavede Microsoft en undersøgelse af, hvor mange virksomheder, der har en politik for hjemmearbejde. 86 procent svarede ja. Sidste år lå det tal på 15 procent.

For Nana Bule, der er Administrerende direktør i Microsoft i Danmark, er det et godt billede på, hvordan coronakrisen har accelereret udviklingen i de danske virksomheder. Og står det til hende, bør ledere holder fast i den øgede digitalisering og nye arbejdsstruktur.

»Der er store besparelser at hente ved at arbejde på denne måde, men også en kæmpe gevinst for vores klima. CEO i Grundfos, Mads Nipper, var ude i Børsen og sige, at Grundfos sparer 30 millioner kroner om måneden på at rejse og transportere sig mindre«, siger hun i sit oplæg på Ledelsens dag og fortsætter:

»Potentielt kan der i alt være et bidrag til vores 2030-ambition på helt op imod 2,5 til 3 millioner tons CO2 bare ved at arbejde og agere anderledes i en erhvervsmæssig sammenhæng«.

Digitalisering og bæredygtighed går hånd i hånd

Ifølge Nana Bule er det et bevis på, at bæredygtighed og digitalisering går hånd i hånd.

»Mange af de løsninger, vi skal bruge, er i digitaliseringen, og vi kan ikke komme uden om, at vi bliver nødt til at skabe en mere bæredygtig verden«.

»Den måde, vi har drevet vores virksomheder på i 2020, er faktisk den måde, vi bør drive vores virksomheder på, hvis vi skal udnytte de muligheder, der ligger i digitaliseringen – men også i at bruge digitaliseringen til at agere i forhold til bæredygtighedsagendaen«, fortæller hun.

Digitaliseringens bagside

Udviklingen har dog også en bagside. For med hjemmekontor, adskillige møder på Teams og færre sociale arrangementer er medarbejdere og ledere sat på prøve.

»Det er en helt anderledes måde at arbejde på, og vi kan se, at vores virksomhedskultur og vores tilhørsforhold er under pres i en digital verden«.

»Siloerne internt i virksomhederne vokser. Det vil sige, at vi er dygtige til at arbejde med dem, vi plejer at arbejde med, men vi er ikke så dygtige til at arbejde på tværs af organisationen«, siger hun og fortsætter:

»Og netop det at arbejde på tværs er så vigtigt, når vi står over for en krise eller nye tiltag som digitalisering eller bæredygtighed. Den nye måde at arbejde på begrænser vores likviditet og innovationskraft. Det er én af de største farer lige nu rent erhvervsmæssigt og for konkurrenceevnen«.

Så hvad kræver det som leder, hvis du skal forsøge at beholde den nye måde at drive virksomhed på, men samtidig have glade medarbejdere?

Nana Bule kommer med en række råd: Du skal som leder have og formidle en klar strategi, så medarbejderne kender den, når de sidder derhjemme og arbejder. Du skal sørge for at nedbrude de siloer, der opstår, og så skal du gøre en endnu større indsats for at skabe god energi og tillid.

»Det er måske det vigtigste lige nu. Når man sidder i sin stue og arbejder på ottende måned, er det vigtigt at få noget energi ind«.

»Vi er nødt til at bekymre os for vores medarbejderes mentale helbred. Man har en forpligtigelse som leder til at tjekke ind hos medarbejderne og skabe et rum, hvor man kan dele udfordringer og bekymringer«, fortæller hun.

Selv om Nana Bule mener, at den måde, som ledere har drevet deres virksomhed på i år, er sådan, man bør drive dem fremover, fastslår hun, at det selvfølgelig ikke bør være under helt samme tempo og arbejdspres.

»Men det at tænke i kortere cyklusser på tværs af virksomheder og accelerere digitaliseringen, det er faktisk det, der skal til, når man leder i dag. Jeg tror ikke på en rent digital verden, men en hybridmodel, hvor kontoret handler meget mere om mødefaciliteter end skrivesteder«.

»Du kan ligeså godt skrive mails derhjemme«, afslutter Nana Bule.

Ledelsens Dag 2021
LEDELSENS DAG 2021

Her er alt det, du (måske) gik glip af til Ledelsens Dag

Vi har samlet alt det spændende, der skete på Ledelsens Dag, så du kan få et overblik her.
Herrelandsholdets træner, Kasper Hjulmand, er kåret til Årets Leder 2021.
nomineret til årets leder 2021

»Al god ledelse starter med at vide så meget, som muligt, om dig selv«

Kasper Hjulmand har sammen med landsholdet skabt en succes og en fortælling, der er endnu større end de flotte resultater på banen. Bag succesen gemmer sig en strategi, en brutalt ærlig ledelsesform og tydelige værdier, som landstræneren definerede allerede inden han overtog posten. Han er blandt de nominerede til Årets Leder.
12 min.
Gitte Aabo er direktør for GN Hearings og nomineret som Årets Leder 2021
Nomineret til Årets Leder 2021

»Alle i mit ledelsesteam skal være lige så optagede af deres kollegers succes, som de er af deres egen«

GN Hearings topchef Gitte Aabo er ikke ledertypen, der står på en ølkasse og brøler ordrer ud i lokalet. Hun er af natur introvert og insisterer på at lede sine næsten 5000 medarbejdere i virksomheden via teamwork, hvor alle spiller hinanden bedre. Hun er nomineret til Årets Leder 2021.
12 min.
Årets Leder 2021

Her er de nominerede til Årets Leder 2021

Lederne uddeler i år for 20. gang prisen som Årets Leder og kan nu afsløre dette års nominerede, som alle er kendetegnet ved at have leveret ekstraordinære resultater - inden for vidt forskellige områder og på hver deres måde.
3 min.
Helle Østergaard Kristiansen er CEO i Danske Commodities og er nomineret til Årets Leder 2021
nomineret til årets leder 2021

Hun blev selv vist en kæmpe tillid. Nu har hun baseret hele sin ledelsesstil på det

Helle Østergaard Kristiansen har brudt glasloftet i energisektoren og er kåret til den 25. mest indflydelsesrige forretningskvinde i verden - fordi andre har vist hende en kæmpe tillid. Som topchef for Danske Commodities er hun derfor allermest optaget af selv at give ansvar og tillid til sine medarbejdere. Helle Østergaard Kristiansen er nomineret til Årets Leder 2021.
12 min.
Per Bank er nomineret som Årets Leder 2021
Nomineret til Årets Leder 2021

Per Bank: »Jeg siger tingene, som de er - uanset budskabet«

Med et nej tak til hjælpepakker, en hjælpende hånd til underleverandørerne og løbende forsyning af alt fra leverpostej til toiletpapir viste Salling Group sit sande ansigt, da Corona-krisen lammede Danmark. Det har givet en enorm stolthed blandt de 55.000 ansatte i Føtex, Bilka, Netto og resten af koncernen, konstaterer topchefen Per Bank. Han er blandt de nominerede til Årets Leder.
11 min.
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.

Luk
I din indbakke Konkrete værktøjer og viden om ledelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ugentlig inspiration, værktøjer, portrætter, kurser og guides.