Vær åben om tabuer og personlige problemer
»Du ved ikke, hvornår dit liv stopper, så jeg prøver at italesætte over for mine medarbejdere, at de skal tænke over, hvad de bruger deres energi og tid på. Når jeg spørger dem, om de tænker over, at det er jo bare et job, så svarer de: "Er du ude på at fyre mig?", og jeg svarer “Nej, men det er vigtigt, at du tænker over, om det er dét, du gerne vil.«
Anja Monrad har også et ønske om at være med til at bryde det tabu, det kan være at tale om personlige og svære ting på sit arbejde.
Jeg prøver at være åben omkring mit eget forløb, fordi det måske fjerner lidt af tabuet om at fortælle, at man har været syg. Dét, at man skaber åbenhed, gør, at medarbejdere kan komme til én og sige: "Jeg har en kræftknude”, eller: ”Min ægtefælle og jeg går igennem en svær periode, så vær lige opmærksom på, at det kan påvirke mit arbejde”.«
Fokus på dansk netværk
Anja Monrad fortsætter altså sin internationale karriere. Men efter hjerneblødningen har hun fået mere fokus på Danmark.
»Jeg begyndte at tænke på, at hvis jeg skulle arbejde i Danmark, hvilke erhvervskontakter havde jeg så opbygget? Dér gik det op for mig, at det havde jeg ikke brugt så meget energi på. Det skabte lidt et vendepunkt.«
Derfor har hun engageret sit engagerede sig i bestyrelsesarbejde, blandt andet i IT-Brancheforeningen, hvor hun for nyligt blev formand – og på sigt er målet en professionel bestyrelseskarriere. Men ikke endnu.
»Jeg vil blive ved med det, jeg laver nu, så længe det giver mig glæde og energi, og jeg lærer noget nyt hele tiden. Det synes jeg stadig, at jeg gør. Men der er en udløbsdato på at sidde i en flyvemaskine. Det der med at være ude af sengen klokken 5, tage klokken 7-flyveren, holde møder hele dagen og kundemiddag inden man kommer hjem på hotellet, og så forfra igen næste morgen - det er fysisk mere krævende, end at arbejde herhjemme,« konstaterer Anja Monrad.