Lederstof.dk’s 10 mest læste artikler fra 2023

29. December 2023

Værsgo. Her er årets liste.

Gå til Action card

Det har været endnu et godt år på Lederstof.dk, og lad os bare komme til det. Her er i omvendt rækkefølge de ti artikler, vi har skrevet siden januar, som flest af jer har læst:

10. mest læste:

Sygeplejesker og jordmødre på Horsens sygehus til et møde hvor de giver hinanden feedback

I en verden af bureaukrati og skarpe hierarkier har cheflægen sat medarbejderne fri. Og du kan gøre det samme

På regionshospitalet i Horsens har de noget så sjældent som en fødegang uden mangel på jordemødre eller sygeplejersker. Hemmeligheden er en arbejdskultur, hvor alle giver feedback til alle. Og hvor selv den nyeste medarbejder må løbe med egne ideer – helt uden at spørge om lov. Læs historien her.

9. mest læste:

Årets ledere står ved siden af hinanden

Her er de nominerede til Årets Leder 2023

Fire ledere har mulighed for at blive den 22. modtager af Danmarks fornemste lederpris. Læs den her.

8. mest læste:

Jens Bjørn Andersen sidder på en stol

Årets Leder 2023 har stået i spidsen for en succes uden sidestykke

DSV’s afgående CEO, Jens Bjørn Andersen, er god til at lytte og vise tillid, men er også skånselsløs i sin jagt på performance. Læs den her.

7. mest læste:

Kenneth_Nørgaard

Lige barsel for alle? »Det er det helt rigtige at gøre - også for bundlinjen«

Konsulenthuset KPMG indførte i sommer 24 ugers betalt barsel til både mødre, fædre og medforældre. Det sikrer ikke bare lige vilkår for mænd og kvinder. Men er også god forretning. Læs her hvorfor.

6. mest læste:

Mere i lønposen? 11 gode råd til dig, der skal genforhandle din løn

At forhandle sig til en højere løn kræver mere end en grundig forberedelse til lønsamtalen. Faktisk skal du begynde allerede nu. Her er ledelsesrådgiverens 11 gode råd til, hvordan du får mere i løn. Læs den her.

5. mest læste:

Else Relster sidder ved sit skrivebord

82-årige Else Relster er erhvervspsykolog og tidligere topchef. Hun er bekymret for nutidens ledere

Med en lang karriere som leder og stadig aktiv erhvervspsykolog har Else Relsters arbejdsliv cirkuleret om ledelse. Og hun har nogle meget konkrete råd til nutidens ledere, der – ifølge hende – ofte arbejder alt for meget i alt for lang tid. Læs den her.

4. mest læste:

Kvinde står ved tavle og fortæller om ny strategi

10 danske værdier du bliver nødt til at forstå, når du leder medarbejdere fra andre kulturer

Du synes måske selv, at du er sjov. Men hvis din udenlandske medarbejder ikke forstår din sarkasme, har du et problem. Læs den her.

3. mest læste:

Kræn Østergård

Manden bag Irmas lukning havde forudset stormvejret, men fik tårer i øjnene, da han skulle fortælle det til organisationen

Under kodenavnet ’Operation ABC’ blev lukningen af Irma og den store reorganisering af Coop forberedt i dybeste hemmelighed gennem et halvt år. Coops topchef, Kræn Østergaard Nielsen, fortæller her om processen og om de afgørende dage før, under og efter ledelsesbeslutningen blev offentliggjort. Læs den her.

2. mest læste:

Henrik Burkdal går gennem en REMA 1000

Rema 1000 stormer frem i Danmark. Her er topchefens eget bud på vinderrecepten

Discount med fokus på bæredygtighed og økologi, og selvstændige købmænd med masser af frihed, er kun en del af forklaringen på, at discountkæden Rema 1000 lige har rundet 20 milliarder kroner i omsætning. Den hemmelige ingrediens står administrerende direktør Henrik Burkal for. Han kalder den ’management by jazz’. Læs den her.

Den allermest læste artikel i 2023:

Jørn Aarup læner sig op af pæl

Jørn levede det hurtige liv som salgsdirektør, indtil han var døden nær af druk

Mange års alkoholmisbrug førte salgsdirektør Jørn Aarup ind i ’dødszonen’. Først da hans lever var ved at stå af, fik han styr på sig selv og hjælper nu andre i samme situation. Han har nogle konkrete bud på, hvordan du kan spotte, om du selv har et for højt alkoholforbrug. Læs den her.