Caroline Farberger, ICA, annemette schultz jørgensen, kønskorrektion, tranisition, diversitet, ligestilling, kvinder i ledelse, køn, ledelse, dkledelse, lederne, lederstof

Ét år med Lederstof.dk: Her er historierne, som ledere allerhelst ville læse og lytte til

21. October 2021

Værsgo: Her er de 10 mest populære artikler og podcasts fra det første år med Lederstof.dk.

Gå til Action card

For et år siden lancerede vi Lederstof.dk. 

Siden da er det blevet til et par hundrede artikler og podcastafsnit om livet med ledelse og alle de emner, der præger lederens hverdag. Det er også blevet til en kåring som årets niche- eller specialmedie ved Danske Mediers digitale priser. Fedt!

Formålet med Lederstof.dk er at inspirere, motivere og kultivere den beslutningskraft og tankevirksomhed, der forvandler ledelse til god ledelse. Skal man tro jeres tilbagemeldinger, er det lykkes. Så tak for rosende ord undervejs. Og tak for at lytte og læse med. 

Send mig en mail, hvis du har idéer til, hvordan vi bliver endnu mere relevante for dig som leder. Og tjek listen herunder for at se, om der ikke skulle være nogle af de 10 mest populære artikler og podcasts, du har lyst til at (gen)læse eller lytte til.

Vh Anders Hvass, chefredaktør, Lederstof.dk

De 10 mest læste artikler det første år på Lederstof.dk:

10. 

Annemette Fuglsang er direktør for Renosyd

Med metaforer, humor og klar tale kan du flytte medarbejderne

Floskler og døde metaforer luller medarbejderne i søvn, mens humor, sprogbilleder og klar tale vækker opmærksomhed. Sproget er et stærkt ledelsesredskab. Mød en leder, der introducerede ét nyt ord og flyttede en hel organisation.

Læs artiklen her

9.

Lene Skole, Lundbeckfonden, Lundbeck, Tryg, ALK, Falck, Ørsted, Anders Hvass, Christina Nordvang, podcast, ledelse med vilje, lederstof, lederne, dkledelse

»Hvis man virkelig skal nå noget, skal man sørge for at have de rigtige mennesker omkring sig«

Gennem en lang karriere har administrerende direktør i Lundbeckfonden, Lene Skole, lært, hvor vigtigt det er at rose, fejre succeser og kommunikere sin strategi klart og tydeligt til medarbejderne, hvis man vil lykkes.

Læs artiklen her.

8.

Lars Fruergaard jørgensen, Novo nordisk, Årets Leder, lederne, dkledelse, lederstof, Ledelsens Dag, ulla hinge thomsen, bodil nordestgaard ismiris

»Jeg er aldrig blevet skuffet over, hvad folk kan«

Da Lars Fruergaard Jørgensen var barn, blev han sat til at skifte dæk og fodre grise uden altid at vide hvordan, man gjorde. I dag leder han Danmarks mest værdifulde virksomhed efter devisen tillid under ansvar. Hans fokus på tillid og bæredygtighed er nogle af de ledelsesværdier, der har gjort, at han i dag kan kalde sig Årets Leder 2020.

Læs artiklen her.

7.

Sådan motiverer du dine medarbejdere

Som leder afhænger dine resultater af, at du kan få andre til at præstere ─ men uden motivation og drivkraft, ingen præstation. Så hvordan gør du? Ledelseskonsulent Tudi Langkjær Larsen giver syv gode råd. 

Læs artiklen her.

6.

David Heinemeier Hansson er tech entreprenør og teknologichef hos Basecamp

»Skru ned for de fikse idéer. Og lad dine ansatte arbejde i fred«

Han nærer et indædt had til storrumskontorer. Foretrækker e-mails frem for møder. Og mener, at man som leder også bør lave ”rigtigt” arbejde. Så undgår man nemlig at få for mange fikse idéer. Mød den danske tech-entreprenør, bestsellerforfatter og leder David Heinemeier Hansson, der er inspirationskilde for hundrede tusindvis af følgere.

Læs artiklen her.

5.

Lars Matjeka

Topchefen røg ud: Sådan kommer han videre

Da Lars Sander Matjeka pludselig blev fyret som CEO for Aller, havde han brug for at lukke helt ned. Ingen møder. Ingen telefonopkald. Nu skal han lande et nyt topjob.

Læs artiklen her.

4.

Jens Peter Blomqvist er Chef for Jægerkorpset

Jægerkorpsets chef var den første danske soldat i Afghanistan – og den sidste mand hjem

Jens Peter Blomqvist hoppede som sidste mand på det allersidste fly under evakueringen af de danske statsborgere og tolke fra Kabul. 20 år tidligere var han den første jægersoldat i Afghanistan, da krigen begyndte. Hans bedste råd om ledelse gælder både i krig og i fred.

Læs artiklen her.

3.

Michael Mortensen

Ordblind tømrer blev leder og milliardær: “Så fik jeg den her vilde tanke, at jeg skulle ind og sidde på kontor”

Byggematador Michael Mortensens historie er en fortælling om, hvordan et handicap kan skabe en leder og iværksætter. Hvordan relationer, menneskeforståelse og evnen til nærvær og tillid bliver afgørende, når man ikke mestrer ord og bogstaver. 

Læs artiklen her.

2.

Morten Hübbe er CEO hos Tryg og gæst i Ledelse med vilje

Morten Hübbe: »Det er ved at blive en folkesygdom, at man sidder med sin pc tre til fire timer hver aften. Men det gør jeg aldrig. Som i aldrig«

Koncernchefen i Tryg gør en dyd ud af, at det ikke bliver normalen at arbejde om aftenen og i weekenden, for det gør ham til en dårligere leder.

Læs artiklen her.

1.

Caroline Farberger, ICA, annemette schultz jørgensen, kønskorrektion, tranisition, diversitet, ligestilling, kvinder i ledelse, køn, ledelse, dkledelse, lederne, lederstof

Caroline Farberger troede, hun som mand havde forstået lighed, men lærte som kvinde, at hun intet havde fattet

Spillereglerne i dagens organisationer er sat på mændenes præmisser. Derfor taber vi både kvinders potentiale og kæmpe forretningsmuligheder, siger direktør Caroline Farberger, der har gennemgået en kønskorrektion og som kvinde ser ligestilling i et helt nyt lys.

Læs artiklen her

De 10 mest lyttede podcasts det første år på Lederstof.dk:

10.

Eva Berneke er topchef i KMD

Eva Berneke hyrer folk der er anderledes end hende selv, for at træffe bedre beslutninger

»Jeg bliver en lille smule stram i betrækket, når jeg ved, at folk godt kan gøre det bedre«,  fortalte Eva Berneke, der var topchef i KMD, da hun deltog i vores podcast Ledelse med vilje. Hør den herunder eller læs den tilhørende artikel.

9.

Louise Dinesen og Vibeke Lunding-Gregersen

Et mentalt bæredygtigt arbejdsliv

Psykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen er værter på vores podcast Lederhjerne. Hør det første afsnit herunder eller læs den tilhørende artikel.

8.

Niels Duedal er CEO i Norlys

Niels Duedahl: Jeg kan godt lide at skubbe mennesker ud over kanten

Flid og fællesskab er opskriften på succes ifølge Norlys’ topchef Niels Duedahl. Han forventer, at hans medarbejdere arbejder ekstraordinært hårdt, men han stiller også høje krav til sig selv og sidder sjældent stille. Mød Duedahl i vores podcast Ledelse med vilje herunder eller læs den tilhørende artikel.

7.

Martin Thorborg på en sofa hos virksomheden Dinero. Martin Thorborg har ikke sit eget kontor.

Martin Thorborg stjal til en pizza og lærte noget om ledelse

Iværksætter og direktør Martin Thorborg beskriver sig selv som en tillidsfuld og ærlig leder, der gør en dyd ud af at være fysisk til stede blandt sine medarbejdere. Da han var i vores Ledelse med vilje havde coronakrisen vendt op og ned på hans arbejdsliv. Hør podcasten herunder læs den tilhørende artikel.

6.

Nana Bule er direktør for Microsoft i Danmark

Nana Bule: Man skal først blive leder, når man er klar til at give noget videre

Tidligt i sin barsel meldte Nana Bule ud til sin chef, at hun var klar til at tage mere ansvar og blive leder. I dag står hun i spidsen for Microsoft i Danmark. Mød hende i vores Ledelse med vilje herunder eller læs den tilhørende artikel.

5.

Kræn Østergaard Nielsen, CEO i COOP

Kræn Østergaard lavede en plan og blev topchef i COOP som 40-årig

Kræn Østergaard Nielsen er gået fra flaskedreng til administrerende direktør i COOP. Engang var han ”silokonge”, men nu vil han nedbryde den slags som leder. Mød ham i Ledelse med vilje eller læs den tilhørende artikel.

4.

Louise Dinesen og Vibeke Lunding-Gregersen

Giv hjernen endnu bedre arbejdsbetingelser

Multitasking findes ikke! Vil du lede med nærvær og compassion, skal du lægge din smartphone væk, lyder det fra  erhvervspsykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen i dette afsnit af vores podcast Lederhjerne. Lyt med herunder eller læs den tilhørende artikel.

3.

Hofmarskal Kim Kristensen - Lederstof.dk

Kim Kristensen: At være en omsorgsfuld leder er den vigtigste og hårdeste ledelsesform

Hofmarskal Kim Kristensen har stået i nogle af de mest krævende situationer en leder kan opleve. Han har ført soldater i krig og truffet beslutninger om liv og død. For ham er kærligheden til medarbejderne og modet til at gå forrest afgørende, hvis man vil lykkes som leder. Hør ham i Ledelse med vilje herunder eller læs den tilhørende artikel.

2.

Morten Hübbe er CEO hos Tryg og gæst i Ledelse med vilje

Morten Hübbe: Det er ved at blive en folkesygdom at sidde med sin pc tre timer hver aften

Koncernchefen i Tryg gør en dyd ud af, at det ikke bliver normalen at arbejde om aftenen og i weekenden, for det gør ham til en dårligere leder. Det fortæller han i dette afsnit af Ledelse med vilje og i den tilhørende artikel.

1.

Mads Nipper er CEO i Ørsted

Mads Nipper: At træffe modige beslutninger er fuldstændig fundamentalt vigtigt for ledere

Mads Nipper var gæst i Ledelse med vilje lige inden sit jobskifte fra topchef i Grundfos topchef i Ørsted. For Mads Nipper er det altafgørende at tage modige beslutninger både for sig selv og den virksomhed, man står i spidsen for. Lyt med eller læs den tilhørende artikel.